Verdens sjoveste joke

Hvordan finder man verdens sjoveste joke?

Tilbage i 2001 besluttede psykologen Richard Wiseman på vegne universitetet i Hertfortshire og Det Britiske Selskab til Videnskabens Fremme at lede dette forskningsprojekt.

Han oprettede hjemmesiden laughlab.co.uk. Her kunne alle sende deres jokes og på samme tid afgive deres stemme om hvilken af de jokes de syntes bedst om. Det blev til 40000 indsendte jokes fra 70 forskellige lande med over 2 millioner afstemninger. Projektet tog lidt over 1 år at færdiggøre og komme til en konkret konklusion. Første pladsen fik i alt 65% af alle stemmerne.

Resultatet af verden bedste joke

To amerikanere fra New Jersey er på jagt ude i skoven, da den ene pludselig falder om.
Han trækker tilsyneladende ikke vejret, og hans øjne er helt glasagtige.
Jagtkammeraten hiver sin mobiltelefon frem, ringer 112, og stammer: “Min kammerat er død. Hvad skal jeg gøre?”.
Telefonisten svarer: “Tag det helt roligt. Jeg skal nok hjælpe dig. Men først må vi være helt sikre på, at han er død”.
Der bliver tavst i røret. Så lyder der et skud.
Jægeren kommer tilbage på linjen og siger: “O.k., og hvad så?”.

Synes du denne joke var sjov eller kender du andre der er sjovere?

Psykologen Wisemans forklaring på hvorfor det netop er denne joke der blev valgt som verdens bedste. ”Der er selvfølgelig jokes, som nogle mennesker synes er langt sjovere. Men denne jagt jokes appellerer til er bredt udsnit da den består af tre vigtige elementer:”

[su_list icon=”icon: check” icon_color=”#d66b17″]
  • Vi føler os bedrevidende end den stupide jæger.
  • Vi bliver overrasket over, at han misforstår telefonisten.
  • Jokes hjælper os til at grine af vores frygt for døden.
[/su_list]

Det skal nævnes at ca. 1/3 af de indsendte jokes blev ikke godkendt, da de enten var for racistiske eller grove.

Lille humoristisk, 3 minutters lang video med psykologen Richard Wiseman. (På engelsk)

Joke Præferencer
Projektet viste også store forskelligheder i humor fra land til land.
Lande som Englænder, Irlænder, Australier og Newzealænder fortrækker jokes som har en vis ordspil i sig.
Amerikanere og Canadierne finder jokes sjove hvor en anden bliver nedgøres eller gjort til grin.
Mange Europæiske lande er hælder mere til lidt surrealistiske jokes.

Englands sjoveste joke:
En kvinde med et spædbarn på armen står på en bus. Chaufføren siger: “Uha, det er den grimmeste baby, jeg nogensinde har set”.
Kvinden går ned til den bageste del af bussen og sætter sig rasende ned. Efter lidt tid siger hun til en mand på sædet ved siden af: “Chaufføren har lige fornærmet mig,” hvortil manden ved hendes side siger: “Gå op til ham og giv ham en skideballe, så holder jeg din abe imens.”

Canadas sjoveste joke:
Da NASA begyndte at sende deres første astronauter op i rummet, fandt de hurtigt ud af at en almindelig kuglepen ikke kunne bruges på bagrund af manglende tyngdekraft. For at løse problemet, brugte NASA de næste 10 år og 12 milliarder $ for at udvikle en kuglepen der kunne skrive i rummet, på hovedet, under vand, på næsten alle overflader samt i utrolig høje og lave temperaurer. Russerne løste problemet med en blyant!

Australiens sjoveste joke:
En kvinde farede ind på kontoret hos sin private læge. Med et meget bekymret mine siger hun:
”Jeg er helt fra den, da jeg stod op i morges og så mig selv i spejle, var mit hår grimt, jeg havde mange rynker, mine øjne var blodskudte og jeg havde mørke render under øjnene, jeg lignede et lig. Hvad er der galt med mig?”
Lægen bruger et par minutter på at kigge på hende og prikke forskellige steder. Han sætter sig roligt ned og siger: ”Jeg kan i hvert fald konkluderer, at der intet er i vejen med dit syn.”

Dansk humorkvinden-griner
Af de 70 deltagende lande i projektet kom undersøgelsen frem til at det danske humor kom ind som nummer tre. Som tidligere skrevet, var mange europæiske lande glade for surrealistiske jokes som forneden.

En schæferhund kommer ind på et telegrafkontor og dikterer: ”Vov, Vov, Vov, Vov, Vov, Vov, Vov, Vov, Vov!”
Telegrafisten siger: ”Her er kun ni ord. Du kan sende endnu et ‘vov’ for samme pris”.
Hvortil hunden svarer: ”Jamen, det vil jo overhovedet ikke give nogen mening”.

Der er også lavet 2 undersøgelser på at finde Danmarks sjoveste joke, du kan læse dem her: Danmarks sjoveste joke. Er du stadig sulten efter flere jokes og ikke kunne nøjes med verdens sjoveste joke så har hjemmesiden meget mere at tilbyde ved brugen af hovedmenuen ovenover.

Her på siden kan du selvfølgelig finde mange flere sjove jokes inddelt i forskellige kategorier. Her er de mest eftertragtede jokes:

[su_list icon=”icon: angle-double-right” icon_color=”#d66b17″]
  • Blondine jokes – Hyldende morsomme blondine jokes, der virkelig går efter de lyshåret kvinder. det siges at blondiner ikke er så kvikke som andre dog er det dem der har det sjovest i livet.
  • Neger jokes – Husk på at det kun er for sjovt og at jeg på ingen måder støtter eller er indenfor racisme. Nu hvor det er sagt, er disse jokes eftertragtede og har en kategori for sig selv. Læs neger jokes og vælg den du bedst kan lide.
  • Døde baby jokes – En kategori der er blevet markant mere populær de sidste 5 år. Lidt makabre jokes der indeholder lidt sort humor og er aldeles ikke for alle og enhver. Kan du tåle mosten, vil disse døde baby jokes underholde dig til du falder af stolen af grin.
[/su_list]

Top 1000 sjoveste jokes i verdenen.
Efter projektet valgte psykologen Richard Wiseman at udgive en lille bog med de top 1000 sjoveste jokes. De er selvfølgelig alle sammen på engelsk, men har du mod på at læse dem har dette gøre her: 1000 sjoveste jokes

Lignende artikler

Close