Gåder for børn

Sponsoreret indhold

Børn synes ofte, at gåder er virkelig sjove – også dem, du kan huske fra din barndom. Det er derfor oplagt, at du udfordrer dine børn med gåder, når du vil underholde dem.

Når dine børn når en vis alder, vil de helt sikkert synes, at gåder er virkelig sjove. Både de tankevækkende og de platte af slagsen. Derfor er det en god ide for dig, at du finder frem til en masse gåder til dem. Dermed kan du udfordre deres hjerner og samtidig have det sjovt med dem.

Du kan sikkert huske nogle gåder fra din egen barndom. Men der findes masser af sider på nettet, hvor du har mulighed for at få inspiration. Det kan for eksempel være her på bornesiden.dk.

De gamle gåder holder stadig

Måske tænker, at du gåder, som du lærte som barn, ikke vil være noget for dine egne børn. Det er jo nogen, som alle efterhånden har hørt. Men der tager du fejl. Dine børn har jo ikke hørt gåderne før, og de vil derfor helt sikkert stadig synes, at de er sjove.

Du skal derfor på ingen måde se skævt til dit udvalg af gåder som ”Hvad er det, der går og går og kommer ingen vegne?”. Selvom du synes, at det er en gammel traver, er det jo ikke sikkert, at dine børn har hørt den før, og I kan derfor få et godt grin over den.

Hav en gådebog klar

Du har sikkert oplevet utallige gange, at dine børn er ved at miste tålmodigheden, fordi de keder sig. Det kan være, når I venter på toget, skal sidde i bussen i længere tid og i mange andre sammenhænge. I det tilfælde er det en god ide, at du sørger for at have en gådebog klar.

Når du har en gådebog ved hånden, kan du hurtigt læse et par gåder op, og dine børn vil få noget at tænke over. Er det en gåde, der er svær for barnet, kan I tale om, hvilke mulige løsninger der er.

Find gåder, der også udfordrer dig

Når dit barn er blevet skarp til at løse gåder, er det oplagt, at du begynder at finde nogle, der også kan være en udfordring for dig. Dermed kan I sammen tale om, hvad der er løsningen på gåden. Det er med til at gøre, at I virkelig kan hygge jer sammen om gåderne, når I nu er blevet ligemænd i forhold til løsningen.

Du kan altså bruge gåder på en række forskellige måder. De kan virkelig være en sjov underholdning for både dig og dit barn. Derfor handler det bare om, at du finder frem til så mange som muligt.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close