Servietfoldning

ServietfoldningServietfoldning er en smuk og elegant måde at udsmykke bordet og øge oplevelsen af festen eller middagen for gæsterne. Her har du den perfekte mulighed for at overraske og imponere dine gæster som aldrig før. Servietfoldning har eksisteret i lang tid, det tyder dog på at tendensen er ved at vende tilbage og gør sin rette ved enhver bord.

Servietfoldning med tilhørende videoer

Der findes mange forskellige metoder indenfor servietfoldning. Der er de simple og nemme at udføre, disse er i de fleste tilfælde elegante og flotte at se på. Skulle det ske at du har lyst til at kaste dig ud i noget mere avanceret så har vi også dem på siden. Disse kræver mere øvelse og erfaring på området. Derfor vil du opdage at vi har tilhørende video til alle 25 metoder. I videoerne vil du kunne følge med trin for trin for at få et slutresultat der vil imponerer selv de mest kritiske af dine gæster.

1. Rosen


Er du i færd med planlægge en lille romantisk middag sammen med din bedre halvdel eller kommende kæreste, så er den perfekte mulighed for at imponere vedkommende med denne smukke rose ud af en rød serviet. Vis personen hvor meget han eller hun betyder for dig. (Produceret af Festen.dk)

2. Rosen 2


Rose 2 er en mere delikat version af udgaven. Denne kræver ikke særlig meget da teknikken er nem og hurtig at gå til. Disse er også lidt mindre end rose 1 hvor du hermed sagtens kan lave flere på en tallerken. (Produceret af Cheryl’s 2 Cents’ Worth)

3. Hjertet


Hjertet som symboliserer kærlighed er den perfekte mulighed for at bruge til fester som forlovelse, Valentins dag eller bryllup. En simpel og nem metode hvorved du får et smukt hjerte som pynt på tallerken. (Produceret af Festen)

4. Skjorte


Et pragteksemplar af servietfoldning når det kommer til en herremiddag, konfirmation eller fødselsdag. Denne servietfoldnings metode “Skjorte” er en meget elegant og smuk måde at pynte tallerknerne på. Den kan være lidt tricky at udføre men hvis du følger instrukserne i videoen, så kan det ikke gå galt. (Videoen er produceret af Scribble)

5. Svane 1


Svane 1 er en meget nem fremgangsmåde til at opnå flot dekoration i form af svaner. Her kan man bruge almindelig papirs servietter uden besvær. (Produceret af Serviettefalten)

6. Svane 2 avanceret


Svane 2 som indikeret er en mere avanceret metode. Her skal du bruge 2 tekstil servietter for at få det til at se godt. Der skal desuden bruges nåle eller lignende for at holde på formen. Slutresultat er dog flot og stilrent. (Produceret af Den Gamle By)

7. Bestik Pungen


Bestik pungen er nok en af de mere klassik dekorationer af servietfoldning. Her skaber man en form for lomme hvor bestikket kan hvile sig. En stilren og pæn måde at dekorere bordet. (Produceret af Festen)

8. Elegance


Skal du imponere dine gæster så er “Elegance” den rette fremgangsmåde. Denne servietfoldningsmetode er avanceret og kan være til tider svær at udfører, men når du får det øvet så vil du også være glad for at have brugt tid på det. En smuk, elegant og imponerende servietfoldningsmetode alle vil elske. (Produceret af Festen)

9. Pyramiden


Mange er bange eller nervøse for forandringer, der er dog intet at være nervøs for her. Denne “Pyramide” er ikke noget man normalt ser som et bord dekoration, du kan dog overraske dine gæster med denne sjove lille metode og se hvad de siger til den. Anderledes behøver ikke at være kedelig, det kan også være spændende og forundrende. (Videoen er produceret af Festen)

10. Sommerfuglen


Smuk og elegant dekoration der vil forbløffe de fleste. “Sommerfuglen” et er prageksempler på en servietfoldnings kunst der er ikke kun er elegant men udviser en rolig hånd, tålmodighed og dyb kærlighed for detaljer. (Videoen er udviklet af Festen.dk)

11. Vinglas viften


“Viften” er en meget simpel men flot eksempel på at servietfoldning hverken skal være kompliceret eller kræve lang tid for at udfører. Dette er en af de mere klassiske metoder som er elegante og står flot for sig selv. Er du i tidsmangel så er denne metode nem og hurtig at gå til. (Udviklet af Festen)

12. Diamanten


“Diamanten” er en meget præcisions metode der viser, kærlighed for detaljer og logisk tænke evne. Den kræver ikke det helt store ud over lidt tålmodighed da alle siderne skal foldes. En smuk, elegant og præcis dekoration. (Produceret af Festen)

13. Lyset


“Lyset”, her er endnu en elegant løsning på servietfoldning der giver elegant og flot slutresultat som mange vil godt kunne lide. Kan til tider være svær at lave, da den har det med at vælte hvis man ikke gøre det korrekt. (Udviklet af Festen)

14. Biskop hatten


“Biskop hatten” har eksisteret i mange år. Den er nem at lave og kan også lavet lang tid før selve festen. Biskop hatten står stolt oprejst og giver en imponerende udseende. (Udviklet af Festen)

15. Koglen


“Koglen” eller ” keglen” som den også hedder, er en ret nem servietfoldnings metode der ikke kræver særlig meget. Dette er en meget rolig og stilren dekoration der hverken tiltrækker for meget opmærksomhed eller gejst. (Video af Festen)

16. Paradisfuglen


“Paradisfuglen” er smuk og fin måde at vise gæsterne på at du holder af dem og du er villig til at bruge tid på dem. Her skal man have en rolig hånd og fingerfærdigheder for at få det til at se ud af noget. Det kan let gå galt og mange vil ikke ane hvad det skulle forstille. (Videoen er lavet af Festen)

17. Flammen


Romantisk middag, fest i kærligheden eller lignende kan gøre brug af denne smukke metode “Flammen”. Denne smukke kreation radierer af passion og kærlighed. Det eneste du skal passe på er at du ikke brænder dig på flammen. (Udviklet af Festen)

18. Ahornbladet


Her ser du en af de mere elegante udsmykninger der også kræver sin mand eller kvinde. Denne metode er avanceret og vil tage tid til at udfører. Så hvis du skal holde en fest for 100 mennesker, må du starte i god tid. En metode der ikke kun er smuk og elegant men også en stor imponeringsfaktor. (Produceret af Festen)

19. Arum liljen


Denne “Arum lilje” kan minde lidt om biskop hatten. Den er dog mere delikat at se på og kræver lidt mere arbejde for at udfører. Det er muligt hvis ønsket at placere en lille blomst i en af lommerne for at gøre denne dekoration mere mindeværdigt. (Videoen er produceret af festen)

20. Bølgen


“Bølgen” har nogenlunde samme fremgangmetode som “Diamanten”. Denne dekoration er dog mere blød og feminin at se på. En flot og drømmende kreation der vil få de fleste til at tænke på sommer, sol og varme. (Videoen er produceret af Duni)

21. Kuvert


“Kuvert” er en meget simpel servietfoldnings metode der ikke kræver så meget hverken vide eller erfaring på området. Muligheden for at gøre den ekstra speciel er dog ekstra god, da man kan gemme hemmelige beskeder i selve kuverten. (Videoen er produceret af Duni)

22. Asien


“Asien” er en eksotisk dekoration der er nem og hurtig at lave. God til middage hvor asiatisk mad bliver serveret for at forøge oplevelsen yderligere. (Videoen er produceret af Duni)

23. Mexico


Som Asien er denne servietfoldningsmetode en meget eksotisk dekoration der forøger oplevelsen af festen eller selve maden der bliver serveret. Nem og hurtig at lave og så ser den smuk og elegant ud. (Videoen er produceret af Duni)

24. Efterår


Metoden “Efterår” ligner mest af alt et blad eller stjerne. Kan være en smule besværgelig at lave, men ser smuk og robust ud. (Videoen er produceret af Duni)

25. Juletræ


Jul, julefrokoster og alt den gode mad. Dette “Juletræ” servietfoldnings dekoration passer lige til årstiden hvor det er koldt, sneen ligger på jorden og gaverne er under træet. En spændende og hyggelig tid især for børn der ikke kan være med at pakke gaverne op. En hyggelig lille dekoration der kun vil forøge oplevelsen af jul. (Produceret af DreamShop)

Ofte stillede spørgsmål når det kommer til servietfoldning

Vi har samlet nogle af de mest ofte stillede spørgsmål når det kommer til servietfoldning. Vi prøver at besvare dem så godt vi kan. Denne del af artikel vil udvide sig løbende med de tilsendte spørgsmål. Hvis du kan finde svar på dit spørgsmål eller leder efter en specifik foldning af servietter som vi endnu ikke har, så er du mere end velkommen til at skrive.

Servietfoldning hvordan?

I denne artikel har vi over 25 forskellige design du kan folde dine servietter på. Nogle af mere avancerede end andre og det kræver nogle gange tålmodighed for at få et tilfredsstillende resultat. Alle design du finder her har en tilhørende vejledning i form af en video. Med disse kan du stille og rolig lære trin for trin hvad der kræves og hvordan du skal gøre for at få et smukt servietfoldning i sidste ende.

Hvilken form for serviet?

Det kan ikke være en hemmelighed at der findes mange forskellige former for servietter. De mest udbredte er dem vi kan købe i diverse supermarkeder landet rundt. De er dog langt fra det bedste valg hvis du ønsker at skabe et smukt design og imponere dine gæster.

De bedste serviet til formålet er tekstilservietter, i modsætning til de billige som er lavet ud af tyndt papir så er disse lavet ud af stof. De går ikke i stykker og nogle kan endda vaskes. De er både kraftigere og har en vis kvalitet over sig som de fleste restauranter bruger landet over. En almindelig papirserviet er kan til tider vær svær at folde og går tit i stykker især når kommer til nogle af de mere avancerede designet i servietfoldning. Her er en tekstilserviet perfekt til formålet.

Hvor kan man købe tekstilservietter?

Der findes mange forskellige steder hvor du kan erhverve tekstilservietter til servietfoldning. Vi foretrækker dog butikken Dreamshop2u.dk

Der vil du finde god kvalitet af tekstilservietter i forskellige farver til netop dette formål. Som mange af jer vil bemærke så er prisen ikke i den billige ende, men her hænger kvalitet og prisen sammen. Det er næsten umuligt at få samme resultater i servietfoldning med almindelige papirservietter frem for en god og robust tekstilserviet.

Se andre kategorier i diverse

Diverse kategorien er der hvor vi har artikler, og undeholdning der ikke rigtig passer ind under andre kategorier vi har på siden. Du er dog altid velkommen til at kigge forbi og efterlade ris og ros.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close