Citat plakat

Definitionen på et citat er en udtalelse enten som er sagt eller skrevet. Citater kan stamme, fra tale, film bog, spil osv. Der finde mange citater, nogle er bedre end andre. Vi har alle en eller flere citater vi holder af og gøre tit brug af. Nu har du mulighed for at købe en citat plakat. Her kan du få dine ynglings citater som plakater. De er sjove, nemme at huske og så pynter de væggen.
 


Her kan du se 3 citat plakater ud af 236 som et eksempel.

En-smuk-plakat-med-et-citat
Sjove-citater-på-plakater
Smukke-PLakater

Citater og plakater

Når vi nu alligevel går rundt og kaster citater til højre og venstre, så kan vi ligeså godt have dem hængene på væggen. Plakaterne tager som udgangspunkt i klassiske film, danske film som har gjort indtryk på os. Her kunne vi tale om gode gamle Olsen banden. Måske de sjove citater fra De grønne slagtere eller endda Blinkende lygter. Citaterne er taget fra de øjeblikket hvor simple ord og handlinger i filmen har fået publikum til at grine. Det er disse øjeblikket der er værd at huske, og dette kan nu gøre med en fin plakat på væggen.

En virksomhed der har specialiseret sig i sådan nogle plakater er Citatplakat.dk. De har i skrivende stund hele 263 fantastiske plakater og der er flere serier på vej. Er du mere til ordsprog eller talemåder, så har du også mulighed for det på shoppen. Det skal måske nævnes at alle plakaterne sælge eksklusivt ramme, du har dog mulighed for tilkøb af dette. Af rammer er der ikke så mange valg, du kan dog anskaffe dig en simpel hængeramme til billige penge. Du kan desuden også købe en smuk Gallerihylde, hvis du køber en series af citat plakater.

Film citater

Selv om Danmark er et lille land og vi på ingen måder kan måle os med Filmbranchen som Hollywood. Så vil jeg mene at vi har produceret nogle gode film. Film man vil huske og har gjort indtryk på os. Mange af disse citater stammer nemlig fra disse film som har kunne få en helt biografsal til at grine. Jeg vil gøre opmærksom på 3 film som mange af os har nydt og hvor du også på samme tid kan købe en citat plakat tilhørende netop den film. Det skal siges at de har mange andre, jeg har dog valgt 3 ud som et eksempel.

Olsen banden plakat

Olsen banden er en Dansk komedie der i dag er en klassiker. Filmene handler i bund og grund ud på at Egon Olsen, Kjeld Jensen og Benny Anders skal stjæle millioner med deres snedige planer. Hver eneste film har forskellige plot hvorved de 3 hovedkarakter skal overkomme forskellige forhindringer både fysisk som psykisk.

Hele serien består af 14 film. Hvoraf der også er lavet en spinoff til en julekalender, børnefilm, musical samt 2 animations film. Filmene er produceret af Nordiske film og strækker sig over 30 år nemlig 1968 til 1998. Her kan du se nogle af de mere karakteristiske og elskelige citater af den danske befolkning.

Olsen-banden-Egon
Olsen-banden-Benny
Olsen-banden-Kjeld

Mest kendte citater fra filmene Olsen banden.

 • Jeg har en plan.
  – Egon Olsen
 • Skidegodt Egon!
  Benny Andersen
 • Er det farligt?
  Kjeld Jensen

Her kan du se et lille klip med Egon, Kjeld og Benny hvor de er godt i gang med at lave en plan til deres næste kup

De grønne slagtere

Filmen er en komedie der har en lidt morbid afskygning. Plottet går ud på at Bjarne og Svend som er venner åbner deres egen slagterforretning for at slippe væk fra deres tidligere chef ”Holger”. De kommer ved et uheld til at opfinde en ny ret med navnet ”Kyllerylle” der sælger som varm brød. Desværre er ikke alt som det ser ud til.

Citat-plakat
Citat-plakater
Plakater-med-citater

Mest kendte citater fra filmen De grønne slagtere

 • Nu har du igen pølse i panden svend
  – Bjarne
 • Vi bruger ikke brilleabe her i huset!
  – Eigil
 • Du sveder og du er alt for ulækker
  – Holger

Her er et fraklip af filmen, hvor du ser deres arbejde.
https://youtu.be/bFZKLdyYxtU

Blinkende lygter

Blinkende lygter er en action komedie der udkom tilbage i 2000. Hvor selve plottet handler om en bande af uheldige personligheder kommer i besiddelse af hele fire millioner kroner. Planen er at stikke af med pengene til Barcelona, desværre når de ikke særlig langt hvori at hele planen skal ændres.

Banden består af nogle velkendte danske skuespillere blandt andet: Søren Pilmark, Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas.

Syg-høne-plakat
Lortespasserbus-plakater
Skal-dun-glo-sjove-citat-på-plakat

Mest kendte citater fra filmen Blinkende lygter

 • Så holder du kraftedeme kæft, Kælling!
  – Torkild
 • Skal du glo?
  – Mads
 • ”Lortespasserbus”
  – Peter

Her kan du se det sjove klip hvor Torkild skal puste æg.

Er det en abe plakat

Spoler man tiden tilbage til den 12. juni 2007 og ser ”Go” Morgen Danmark. Vil man hurtigt opdage at Line Baun Danielsen lavede noget af en upser på direkte tv. Ole Stephensen som var hendes medvært var i færd at vise hende forskellige ferie billeder. Et af disse portrætterede en sort mand siddende i en båd og tale i telefon. Billedet i sig selv var på ingen måder specielt, det var nemlig selve Line der gjorde øjeblikket specielt og uforglemmeligt. Hun kigger på billedet og spurgte derefter ”Er det en abe?”. Video er gået viralt og er efterhånden blevet til citat som man også kan købe en fin plakat med. Du kan se video sekvensen nedenunder.

Her spørger Line Buan Danielsen om det er en abe på billedet. Spol frem til 1min og 18 sekunder for at se det hvis du ikke gider at vente.

3 kategorier

Som tidligere skrevet, specialiserer virksomheden sig i at designe smukke og sjove plakater med citater. Citater du kan forevige ved at have dem på din væg der kommer til pryde lejligheden. Her vil gennemgå hvad det er du kan få og hvilken former for ”service” webshoppen tilbyder.

De har på nuværende tidspunkt 3 overordnet kategorier som igen deler sig op i forskellige underkategorier.

Grafisk: Den grafiske kategori består af plakater med enten grafik eller billeder på. Altså grafiske elementer der komplimenterer og hører sammen med selve citaterne. Dette kunne være citatet fra Olsen banden: ”Jeg har en plan” hvorpå man kan se selve Egon Olsen i baggrunden.

Simpel: Kategorien ”Simpel” siger sig selv. Dette er citater placeres sort på hvidt uden nogle former for grafiske elementer. Her kan man sige at citaterne virkelig står frem netop fordi der ingen forstyrrende elementer er. Om man vælger den grafiske eller simple kommer helt an på smag og behag.

Komplet: Komplet kategorien går ud på at man kan se mange citater på en gang. Det kunne være fra de grønne slagtere, hvorpå man kan se mange citater på en plakat. Det ligner lidt af en avisudklip. Disse plakater fastholder den interesserede i længere tid, da der er meget at læse og de er også sjove.

Fordelt på de 3 kategorier har de i skrivende stund hele 236 forskellige citat plakater. De tilføjer flere plakater løbende så der altid mere at komme efter. Er du vild med citater, så er jeg sikker på at du bliver vild med selve shoppen.

Hver eneste plakat kan fås i 5 forskellige størrelser:

 • Large – 70cm x 100cm (B1)
 • Medium – 50cm x 70cm (B2)
 • Small – 30 x 42cm (A3)
 • X small – 21cm x 30cm (A4)
 • XX small – 15cm x 21cm (A5)

Der vil desuden være mulighed for at vælge forskellige farver på nogle udvalgte plakater. Alt i alt en god mulighed for at vælge lige den plakat du måtte ønske lige i den farve og størrelse som vil passe godt til din væg og lejlighed.

Ekstra information

Som alle webshops så er der selvfølgelig flere fordele ved at handle hos citatplakat:

 • Køb over 399kr udløser gratis fragt.
 • Hurtigt levering inden for 1-3 dage.
 • Alle plakater bliver printet på mat kvalitets papir.

Ofte stillede spørgsmål når det kommer til plakater

Kigger vi rundt på nettet så er der gentagende spørgsmål der vender tilbage. Her tager vi de oftest stillede spørgsmål når vi taler om plakater.

Hvad mål har en plakat?
Der er ingen definerbar størrelser på plakater, da de kan lavet i mange forskellige størrelse, afhængig af ønske, trykkeri osv. Taler vi om shoppen her så har du mulighed for at købe en citat plakat i 5 forskellige størrelser nemlig:

 • Large – 70cm x 100cm
 • Medium – 50cm x 70cm
 • Small – 30 x 42cm
 • X small – 21cm x 30cm
 • XX small – 15cm x 21cm

 

Hvad hedder plakat på engelsk?
Plakat oversat til engelsk hedder ”Poster”

Hvad koster en plakat?
Alt fra 1 kr op og efter. Prisen for en plakat afhænger af størrelsen, om der følger en ramme med og hvilken ramme det er. Hvilken virksomhed eller hvor det er du køber dine plakater samt plakaten selv. På den omtalte webshop kan du købe plakater i en prisklasse fra 99kr til 349kr.

Hvad skal en plakat indeholde?
En plakat skal sådan set ikke indeholde noget specifikt. Her afhænger det af skaberen af plakaten. Vi ser tit yngre piger der har deres vægge klistret til med plakater af forskellige modeller eller boybands. Der findes dog mange forskellige plakater afhængig af smag og behag.

Hvordan sætter man en plakat op?
Plakater kan sættes op på mange forskellige måder. De kan stilles op på en hylde, hænger op på søm. Skrues i væggen, eller holdes oppe med tape eller elefantsnot. Her kommer det meget an på, hvor meget selve plakaten fylder, vejer samt hvilken form for væg det er man har.[yasr_overall_rating]

Se andre kategorier med citater her

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close