Ordsprog - spækket med sandhed, erfaring og viden.


Velkommen til ordsprog og talemåder. Her finder du ordsprog i forskellige former og afskygninger. Jeg har organiseret dem i deres respektive kategorier, så det både er overskueligt og brugervenligt at navigere rundt i. Du kan på nuværende tidspunkt finde 12 forskellige kategorier du kan boltre dig med. Jeg tilføjer flere ordsprog løbende så du altid har mere at opleve. Hav en fantastisk rundrejse i denne fabelagtig hjørne af hjemmesiden.


Ordsprog om kaerlighed

Ordsprog om kærlighed

Danske ordsprog

Danske ordsprog

Sjove ordsprog

Sjove ordsprog

Gode ordsprog

Gode ordsprog

Ordsprog om tid

Ordsprog om tid

Kinesiske ordsprog

Kinesiske ordsprog

Ordsprog om livet

Ordsprog om livet

Ordsprog om venskab

Ordsprog om venskab

Ordsprog på engelsk

Ordsprog på engelsk

Ordsprog om alder

Ordsprog om alder

Latinske ordsprog

Latinske ordsprog

Gamle ordsprog

Gamle ordsprog

Ordsprog og talemåder


OrdsprogOrdsprog er en del af livet, de bruges i tale, bøger, film og meget mere. Som regel bruges de til at irettesætte børn, lave sjov med voksne, m.m. Jeg har dog oplevet at de også bliver brugt i form af arrogance eller provokation. Det har aldrig være meningen med ordsprog at irettesætte nogen eller virker bedrevidende som det nogle gange kan virke.

Den vågne vil hurtig opdage at nærmest alle ordsprog kan afspejle specifikke situationer fra vores normale hverdag. De leverer sandhed på en måde at man lige kan stoppe op og tænke over det. De giver os den viden og erfaring man mangler i vise omstændigheder.

Ser vi på sætningen ”Et billede siger mere end tusinde ord”, jamen det samme kan et ordsprog. De er korte, præcise men har også en tendens til at forklare ting meget bedre end normal tale eller tekst.

Som med digte, kan ordsprog analyseres, dette sker på baggrund af et ordsprog kan forstås på flere måder, her kommer det helt an på hvem det er der ser på det og fra hvilken vinkel. Lige meget hvad, så kan alle lære noget fra et ordsprog placeret på et helt korrekt tidspunkt.

Desuden ses det også tit at ordsprog indeholder diverse former for metaforiske beskrivelser der er baseret på logik, fornuft eller erfaring.

De meget hyppigt brugte ordsprog findes ofte på mange andre sprog, fx "Hvad man ikke har i hovedet, skal man have i benene".

Definitionen og udbredelsen af et ordsprog


I Den Danske Ordbog lyder definitionen på et ordsprog således: ”Fast sproglig vending der kort sammenfatter en erfaring eller en leveregel, ofte i billedlig form".

Kigger man ud over landets grænser vil man hurtigt opdage samme ordsprog oversat og brugt i samme situationer. Her kunne man som eksempel tage: "Hvad man ikke har i hovedet, skal man have i benene". Denne kan især fortolkes på flere forskellige måder, hvordan du forstår den er helt op til dig. Skriv gerne en kommentar om hvad du får ud af ordsproget.
Kategorier indenfor ordsprog du kan finde her:

Sjove ordsprog: Sjove ordsprog kan have en vis humoristisk klang over sig. Du kan dog stadig regne med at få en kort og præcis budskab med disse. Alle ordsprog uanset kategori, størrelse eller form, så er der altid et budskab man kan tage til sig. Nogle gange skal der lidt tænke tid til før budskabet falder på plads. En ting du skal huske på er, at alt fortalt med lidt humor bliver altid husket og taget bedre imod.

Ordsprog om kærlighed: Ak ja, kærlighed er det der får vores hjerter til at slå og på et splitsekund kan få det til at briste. Ordsprog om kærlighed eller kærligheds ordsprog er noget man altid kan bruge i alle aldre. For kærligheden findes i mange forskellige former. Kærlighed til sine forældre, søskende, børn eller en man lige er flyttet sammen med. Der findes sågar kærlighed til materialistiske ting. Lige meget hvad så kan du altid bruge disse vise ord og erfaring fra kloge mennesker pakket ind i et ordsprog serveret på et sølvfad.

Ordsprog om venskab: Som kærlighed er venskab også en meget vigtig del i vores liv. Venskab er noget vi allerede danner når vi gør i børnehaveklasse, børnehave osv. De fleste venskaber gennem ens liv stilner af og bliver til bekendte. Der er nogle gange hvor man danner et så stærk venskab, at dette kommer til at varer resten af livet. Sådan nogle venskaber er sjældene, de er guld værd og de venner skal aldrig tages forgivet. Stå ved deres side og de vil stå ved din. Disse ordsprog om venskab afspejler relationerner man har med andre personen gennem livet.

Ordsprog om livet: Livet i sig selv er en kæmpe gave. Ordsprog om livet, viser dig vejen til lykke, kærlighed, oplevelser og glæde. Selv ting sorg og ulykke bliver der beskrevet med smukke ord i disse ordsprog. Livet er en gave man kun pakker op en gang. Det er derfor utrolig vigtig at leve livet fuldt ud hver eneste dag. Stop op og se dig omkring, se på de andre mennesker, oplev andre lande, kulturer og find dig en af dele dit liv med. Livet er noget man har fået skænket, det er dog en skrøbelig ting som skal plejes og opleves med ære.

Ordsprog om alder: Alder er kun et tal. Desværre er der utrolig mange af os der ikke kan lide disse. De prøver alt for at bremse alderen som altid kommer uanset hvad. De bruger mere energi på at beholde ungdommen som rolig ebber ud i stedet for at accepterer den man er og de tal man har over sit hovedet. Ordsprog om alderen viser flere forskellige aspekter i hvordan dette skal håndteres, nydes og bruges.

Ordsprog om tid: Ordsprog om tid hænger måske lidt sammen med ordsprog om alder. Da disse følges hen ad vejen kan man kalde dem gode venner. Tiden går mens du bliver ældre og anderledes bliver det ikke. Tid er en meget pudsig ting, det er noget mennesket har opfundet for at kunne holde styr på sit og andres liv. Uden tid ville vi ikke kunne aftale hvornår vi skulle mødes, dukke op på job og meget andet.

Gode ordsprog: Personligt ser jeg alle ordsprog som gode, for de har alle en sandhed og erfaring over sig som mange kan tage til dig. Der er dog den forskel at nogle ordsprog bliver brugt flere gange end andre. Jeg har ud fra dette oprettet netop sådan en kategori. Gode ordsprog indeholder livserfaring og viden, en sandhed serveret på et sølvfad du kan for dig.

Danske ordsprog: Danske ordsprog, her finder du gode danske ordsprog som du ikke må glip af. De bliver tit brugt i samtaler, kastet til højre og venstre, og det er næsten et must at vide hvad de betyder. Samt hvad de andre kan hentyde når de bruger nogle af disse.

Gamle ordsprog: Gamle ordsprog er nye ordsprog og omvendt. Giver det ikke mening? Så lad mig forklare. De fleste nutiden ordsprog stammer fra ældre ordsprog der simpelthen er blevet skrevet om, de er blevet fornyet så de passer til vores levestil og hverdag. Selvom ordene er anderledes, så er betydningerne stadig de samme. Jeg er også ret sikker på at du kender de fleste af disse.

Ordsprog på engelsk: De fleste ordsprog er oversat til mange forskellige sprog. For mennesket er ens, uanset hvor det kommer fra. Ja tankegangen kan være anderledes, man kan have anden hudfarve eller holdning til vise ting. Et menneske er stadig et mennesker, derfor bliver ordsprog brugt over alt. I forhold til dansk er engelsk mere et international sprog, derfor er der også flere ordsprog at finde. Jeg overvejer stærk at oversætte dem til dansk også, men regner med at i sagtens kan forstå engelsk.

Kinesiske ordsprog: Kinesiske ordsprog har en hel anden kadence end vi har her i Danmark, der er mere ro og fred over disse. På samme tid er de lidt mere kryptiske og der skal bruges længere tid til at kunne forstå dem. Når man endelig gøre dette, så giver det også mening og man finder en vis ro over sig selv. Med disse for du ikke kun sandheden men har en god chance for at finde ro og en balance i dit liv, krop og sjæl.

Latinske ordsprog: Latinske ordsprog stammer helt tilbage til oldtidens Romerrige. Romerne havde flere forskellige kvaliteter som mange andre lande slet ikke havde tænkt over. I deres højtid, kunne deres militær magt ingen matche, deres filosofer og politiker første vejen frem mod en ny verden. Selv så gamle ordsprog som disse har overlevet til denne dag i dag. Læs disse og find ud af at du faktisk kender flere af dem. Du vil blive overrasket.


Andet sjov


Jokes: Alle kan lide at smile og grine. Latter er en utrolig vigtig ting i vores liv, uden den ville vores liv være grå og kedelig. Da jeg helt bestemt synes at vi alle stresser alt for meget, har jeg derfor oprettet denne hjemmeside spækket med forskellige jokes / vittigheder. På forsiden vil du finde en overskelig oversigt af de mange kategorier indenfor jokes som du kan vælge imellem. Hvad venter du på? Gå dog ind og se hvad du går glip af.

Sjove billeder: Masser af sjove billeder du kan more dig over, her er der også en masse forskellige kategorier som du kan vælge imellem. Billedet siger mere end tusinde ord. Det gør de også på disse billeder. Smut over og udforkst flere hundrede forskellige billeder.

Gåder: Tror du at du kan løse alle gåderne uden hjælp? Mit gæt er nej, det kan være at du kan læse nogle, men ikke alle. Disse gåder er sammensat på en hel bestemt måde, for at have en chance for at løse dem skal du tænke anderledes end normalt. En ting du ikke skal gøre er at overanalysere spørgsmålene. Prøv disse forskellige gåder og se hvad du dur til. Det kan være noget kedeligt at løse dem alene, derfor er det altid sjovere at indrage vennerne eller familien ind over, på den måde kan i også se hvem der kan læse flest eller måske på tid. Held og lykke

Citater: Vi har mange fantastiske citater som både er sjove, inspirerende, motiverende og livserkendende. Citater stammer fra mennesker, bøger, film og mere til. Et citat er en gentagelse af noget der er ytret før, disse kan være ernerkendende livs erfaringer der handler om kærlighed, sorg, glæde, ja alle følelser man nu kan finde på. Se om du kan finde et citat der rører dit hjerte.

Digte: Digte har haft sin storhedstid før internettet kom til, før vi fik ipads, smartphones og alt andet teknologi som gør at vi sidder med øjnene klistret fast til en skærm. Før i tiden var digte noget voksne og børn brugte som underholdning og tidsfordriv. Jeg har dog stadig bevæget mig ud og oprettet flere forskellige kategorier til alle dem der måtte have lyst til at læse et eller flere digte nu og da.

Scorereplikker: Scorereplikker er noget vi alle kender til. Når man er til en fest eller ude i byen sammen med sine venner og der på den anden side af dansegulvet får øjne på personen der pludseligt slår benene væk under dig. Dette kan ske for alle. Det er dog desværre ikke alle der ved hvordan de lige skal takle situationen, derfor er der nogle der tyer til scorereplikker. Om du bruger dem selv, eller bare godt kan lide dem så har vi flere forskellige kategorier indenfor forskellige kvalitet af scorereplikker.

Julesange: Personligt synes jeg at julen er noget af det mest fantastisk og magiske af alle helligdage vi har på jorden. Derfor har jeg skabt denne side med en stor samling af de bedste julesange vi nyder hver eneste december.

Vær med til at udvikle hjemmesiden


Indsend dine ordsprogHvis du er lige så vild med ordsprog som jeg er, så har du sikkert læse alle, eller de fleste af kategorierne på hjemmesiden. Derfor spørger jeg dig om der er nogle kategorier jeg endnu ikke har som du muligvis kunne være interesseret i. En hel anden ting er, hvis du sidder inde med nogle fantastiske ordsprog eller kender til noget. Så skriv endelig til mig ved bruges af kontakt formularen eller også kommentarfeltet. Jeg er sikker på at alle de andre læsere vil bliver utrolig glade for nye ordprog.

Hav en fantastisk dag.
Mvh. Alexander