Gåder


Eftersom jeg kunne se der var efterspørgsmål på gåder her på siden, har jeg derfor valgt at tilføje flere kategorier af gåder. Jeg har valgt at inkluderer de kategorier af gåder som bliver søgt mest på og derved flest mulige vil kunne nyde. Vi mennesker er af natur nysgerrige og vil gerne have svar på de fleste ting. Med gåderne har du netop denne mulighed at komme med dine egne løsninger på gåderne. Om de er korrekte eller ej er sådan set lige meget. Det er selve fornøjelsen at prøve at løse dem der gælder. Alle gåderne har medfølgende korrekte svar som er gemt. De kan ses ved at der bliver trykket på selve gåden og tilhørende svar vil dukke op. På den måde vil du altid kunne tjekke om din løsning var den rigtige.

Her er de forskellige kategorier over citater vi har på hjemmesiden:


 • Gåder for voksne

  Gåder for voksne

  Gåder for voksne er ikke nødvendigvis nogle hvor der bliver brugt vulgær ord, nej. Her menes der bare at børn ikke vil kunne følge med. Da både spørgsmålene samt svarene kan indeholde en anden klang end hvad børn er vandt …

  Læs mere...
 • gåder med svar

  Gåder med svar

 • Sjove gåder

  Sjove gåder

 • Svære gåder

  Svære gåder

 • skattejagt-gaader

  Skattejagt gåder

gåder med svar

Gåder med svar

Svære gåder

Svære gåder

Sjove gåder

Sjove gåder

skattejagt-gaader

Skattejagt gåder

Gåder for voksne

Gåder for voksne

Gåder Da mennesket ikke havde underholdning som tv, iPad, mobiltelefoner osv. Så var det historier der vandrede rundt og blev brugt som underholdning. Heriblandt var de mest populære i form af gåder. Der blev stillet et spørgsmål og så blev der gættet løs. Nogle af disse gåder har overlevet den dag i dag. Gåderne har siden da udviklet sig til mange forskellige forme. I dag kan gåderne være formet som drilske spørgsmål, dilemmaer man oplever i hverdagen eller et spørgsmål hvorpå der findes flere forskellige slags svar på.

Tilbage i 1602 udkom en dansk gådesamling for første gang. Disse blev brugt som underholdning til fester og andre højtider. Gåderne er desværre ikke så populære i dag som de engang var. Der er dog stadig en del der finder på nye gåder mens andre prøver at løse dem. For det ikke skal være lyv, så findes der stadig matematiske gåder den dag i dag som ingen har løst endnu. Disse gåder er dog ikke for enhver, disse bliver løst af matematik genier og professorer verdenen over. Har du lyst til at prøve lykken så er der også præmier at hente og en fantastisk fremtiden i den matematiske verden. Du kan finde gåderne som endnu ikke er løst her: Mellennium problemer.

Gåder kategorier


Sjove gåder: Her har du gåderne der indeholder humor. Både spørgsmålet samt svaret kan have en sjov indgangsvinkel. Du skal dog ikke vide dig sikker med svaret, da de for det meste er så simple at ingen tænker på det. De fleste prøver at løse et problem eller gåde med mest avanceret løsning som for det meste er forkert.

Gåder med svar: Mange elsker gåder. Desværre findes der utrolig mange sider med gåder, dog uden svar. Det er noget at det mest frustrerende at ikke kunne se om ens eget svar er det korrekte. Derfor har jeg oprettet hel specielt kategori for gåder med svar. Nu kan du rolig gå i seng efter at have løst en gåde og vide om det var korrekt.

Svære gåder: Mange gåder er meget simple, sjove og tossede. Er du en af dem der ønsker lidt mere hjernegymnastik så er det her du skal kigge. Jeg har prøvet at samle gåder der kræver lidt med end et sjovt svar og muligvis en anden indgangsvinkel.

Gåder for voksne: De fleste gåder er bygget op på den måde så selv børn kan være med. Nogle gange er disse gåder for simple og lette, derfor kan du som voksen prøve at læse gåder for voksne. Se hvor mange du kan løse uden at smugkigge på løsningerne.

Skattejagt gåder: Ahh en af mine bedte barndomsminder. Skattejagt er noget alle børn kan lide. Her vil du kunne finde fantastiske ideer til hvordan du udformer en skattejagt, laver et skattekort samt hvilke former for gåder og fysiske aktiviteter der kan tages i brug ved udviklingen af et skattejag. Husk at klæde dig ud som en pirat, dine børn vil elske dig for det.

Andre Sjove tingJokes: Måske er du mere til sjove jokes i forskellige gerne og afskygninger. På denne hjemmeside har jeg også en stor samling af forskellige jokes som du kan nyde med familien, vennerne eller din bedre halvdel. Jeg går meget op i at kunne levere underholdning i form af sjove jokes og gøre din hverdag sjovere.

Sjove billeder: Man siger at et billeder siger mere end 1000 ord og det kan der være noget om. Er du den type der er mere til det visuelle, så skal du selvfølgelig ikke snydes, da du også kan nyde sjove billeder. Her på hjemmesiden vil du kunne finde flere tusinder af sjove billeder i forskellige genre. Hver billede repræsentere livet og os som mennesker samt hvilke situationer vi kan komme ud for. Smut over på de sjove billeder og grin til du falder af stolen.

Digte: Digte og poesi er noget der kommer fra hjertet af de poeter der har være så modige og skrevet deres ned på papir. Deres følelser, skam, skuffelser og oplevelser alt det kan du føle i hver eneste dig du kommer til at læse. Giv digte en chance og se hvor meget du kan få ud af dem.

Citater: Her på siden vil du også kunne finde mange forskellige citater, både sjove, smukke, kloge og skøre. Faktisk vil du kunne finde alt i alt hele 14 forskellige kategorier indenfor citater. Med det antal håber jeg at en eller flere af de kategorier falder indenfor din smag. Citater giver lille bid af sandheden som mange savner i livet. Citater kan findes over alt, kun de bedste overlever sin ejermand. Smut ind på citater og se om nogen af dem ikke skulle fange din opmærksomhed.

Ordsprog: Ordsprog giver dig en sandhed og viden på en måde som intet andet. Ordsprog er med til at give os råd, til at vejlede os og vise vejen frem. Du vil opdage at jo ældre en person bliver desto flere ordsprog bliver der brugt.

Scorereplikker: Det gælder om at have et blik i øjet og være lidt kæk før et scorereplik kan bruges. For at være helt ærlig så er det kun de færreste der bruger dem, men hvis man har det der skal til, så vil selv den dårligste scorereplik virker.

Julesange: Nu behøver du ikke at bruge tiden på at lede efter dem hver eneste december. Jeg har nemlig samlet de mest afspillede julesange et og samme sted. Her vil du finde dine ynglings julesange, her er der tale om både tekst samt musik til.

En lille bøn fra mig til dig.

Om det er jokes, sjove billeder, citater eller gåder din interesse ligger i, så vil jeg gerne bede om din hjælp. Jeg udvider hjemmesiden løbende og derfor håber jeg at du vil hjælpe mig med nyt materiale. Hvis du kender eller finder noget på nettet i samme kategori som jeg har på hjemmesiden her, så skal du ikke tøve med at skrive. Jeg vil med glæde sætte det op på hjemmesiden så andre vil kunne få glæde af det som du har fået. Du kan bruger kontaktformularen for at komme i kontakt med mig. Kun med din hjælp kan jeg få denne hjemmeside til at blive Danmarks sjoveste.