Citater


Jeg byder dig velkommen til en af Danmarks største samlinger af citater på nettet. Her kan du finder mange forskellige citater opdelt i hver deres kategori så du nemmere ved at finde de citater du leder efter. Elsker du at læse citater eller bare leder en eller flere som du kan bruge til et bryllup, måske om kærlighed eller livet så har du mulighed for at finde det her. Jeg tilføjer citater løbende så samlingen bliver større dag for dag.


søde-citater

Søde citater

citater-om-arbejdsglæde

Citater om arbejdsglæde

små citater

Små citater

sjove-citater

Sjove citater

Gode citater

Gode citater

Peter-plys-citater

Peter Plys citater

Citatplakat

Citat plakat

Kærligheds-citater

Kærligheds citater

Citater-om-familie

Citater om familie

Frække-citater

Frække citater

Citater-om-venskab

Citater om venskab

citater Den korrekte betegnelse for citat lyder således: ”Et citat er en gentagelse af en sagt eller skrevet udtalelse.” Med andre ord er en citat en gentagelse af noget som allerede eksisterer, dette kunne være en film, skuespil, bog, osv. Vi citerer andre fordi det har en vis betydning for os. Det rammer os på en bestemt måde og giver mening med livet, kærlighed osv. Citater kan være korte og lange med lige meget hvad, beskriver de en sandhed for os som vi normalt ikke er gode til at se selv. Der findes mange forskellige citater, sjove, dumme, kloge, søde, mærkværdige osv.

Heldigvis er det kun de mere betydningsvise, sjove og mærkværdige citater der overlever gennem tiden. Her på siden vil du kunne finde mange forskellige citater opdelt i hver deres kategori. Her har du mulighed for netop at finde den citat gruppe du leder efter.

Citater og forståelse af dem

Citater som meget andet kan have forskellige betydninger. En simpel citat kan betyde noget helt andet end det man først antager det for. Hvordan man tolker citatet afhænger af personen selv, de fleste af dem er dog heldigvis ligetil og til at forstå for alle. De lidt mere ”kryptiske” af citater som kan skabe lidt hovedpine, kan man godt få flere forskellige betydninger ud af. Lad os tage en der godt kan skabe lidt forvirring hos nogen. Som eksempel tager vi en af Søren Kierkeggards citater som lyder således:

”Livet må forstås baglæns, men må leves forlæns”

Koger man citatet ned til det mest simple, så betyder det at man skal leve livet, mens det sker og ikke planlægge sit liv på forhånd. Eller på en anden berømt facon (Carpe Diem).

Vi kan alle lærer noget fra de mange citater der findes, og jeg opfordrer alle om at gennemgå nogle citater hver eneste år. Disse vil skabe et bedre liv, giver dig stof til eftertanke samt give dig den fred i hverdagen du har brug for.

Citat kategorier


Citater om livet: Livet er en vidunderlig ting. Vi oplever den alle forskelligt men på samme tid kommer vi igennem den med nogenlunde samme erfaringer. Nogen af os giver os fuldstændigt hen og nyder hver eneste dag mens andre bruger tiden mere på deres karriere og bekymringer for dem er der mange af i livet. Livet er simpelthen for kort til at bekymre sig om alt og alle hver eneste dag, mange citater om livet kan få os på det rette spor. De fortæller os at livet skal nydes inden det er for sent. Hvordan man skal åbne øjnene hver morgen og se det som en ny kapitel i vores liv. Læs de smukke og betydningsfulde citater om livet og jeg kan love dig for at du vil kunne håndterer livet bedre selv samme dag. Vores liv på denne jord er kort, derfor skal hver eneste af os få så meget ud af den som muligt.

Kærligheds citater: Kærlighed kan for nogle til at grine, sukke og føle sig levende, mens andre kan opleve kærligheden gennem tårer og sorg. Der findes flere forskellige former af kærlighed. Kærlighed for sine børn, sin bedre halvdel, sine forældre og søskende. Nogle gange føler vi kærlighed for en bestemt ting da den bringer nogle betydningsvise minder frem hos os. Lige meget hvad så vil du kunne de forskellige kærligheds citater der passer til dig. Jeg har gjort mig umage at samle mange forskellige kærligheds citater under samme tag, da de har en vis ting tilfældes og dette er at vi alle har brug for kærlig i vores liv. Selv om vi føler at vi kan klare os alene og vi behøver ingen hjælp, så er vi mennesker et flok dyr og har derfor brug for hinanden. Læs de mange kærligheds citater og se hvad kærlighed har betydet for dem.

Sjove citater: Sjove og fjollede citater af en af mine ynglings. For selv om de bringer humor frem, så har de også en vigtig budskab med sig. Sjove citater er nogen vi både kan grine af og på samme tid kan de få os til at tænke over tingene. En af mine ynglings sjove citater lyder således: ”Den der går i seng med en kløende røv, vågner op med en lugtende finger” tænk lige over den.

Søde citater: Søde citater kan man bruge til mange ting, man kan bruge dem i et brev til den man elsker, måske til at få bedre mening med livet. Eller hvorfor man skal være et bedre menneske. Søde citater forklare os at livet er meget mere simpel end vi går rundt og tror. Der er kun nogle vise ting som virkelig betyder i vores liv. Hvilke af dem det er kan du finde ud af ved at læse de søde citater.

Peter Plys citater: Selv om Peter Plys er en fiktiv tegnefilms figur som mange børn elsker, så kan selv voksne få noget ud af ved at læse nogle af citaterne der stammer fra tegnefilmene. Peter Plys er en meget simpel og sød figur som ikke har de dybeste tanker om livet, men alligevel formår han gennem nogle af sine ord at bringe mening om mange forskellige ting. Nyd de søde, sjove og mærkelige Peter Plys citater.

Citater om venskab: Ak venskab, ja vi kan have mange venner eller få. Men de betyder utrolig meget for os. De er der altid til at hjælpe og du er villig til gå gennem ild og vand for dem. Venskab er ikke noget man er født med ej heller er det noget man får stukket i hånden, nej venskab er noget man skal fortjene sig til. Og når dette sker så har du en eller flere venner for livet. Læs de mange fantastiske citater om venskab og se om nogle af dem passer dig og dine venner.

Citater om familie: Familien er noget af det vigtigste du har i livet. Du kan ikke vælge den selv, men du må få det bedste ud af den. Det er ikke alle der er så heldige at have en far, mor eller søskende. Men vi har alle en og vi skal passe på familien. Senere i livet vil du selv have muligheden for at stifte en selv. Pas på din familie og de vil passe på dig. Citater om familien giver dig noget at tænke over.

Søren Kierkegaard citater: Han er manden som bliver set som en af Danmarks største filosofer, hvis ikke den største. Ud over dette var han også teolog. Søren Kierkegaard gik bort 11. November 1855 og stadig den dag i dag kan man læse hans fantastiske citater. Læs de inspirerende og meningsfyldte Søren Kierkegaard citater.

Berømte citater: Berømte citater er de citater der er blevet brugt mest gennem livet. Hvad der gør dem berømte er ikke hvilken person de stammer fra, men hvilken betydning de bringer frem, hvilken følelser de har dybt begravet i sig samt hvilken forskel de har gjort i vores verdens historie. Læs de mange fantastiske berømte citater og se om ikke allerede kender nogle af dem uden selv at have tænk mere over det.

Bryllups citater: Klokkerne ringer, ringene kommer på fingrene og kagen skal skæres. Der findes mange forskellige traditioner i de forskellige lande når man bliver gift. Men en ting har de til fælles og det er at to mennesker giver hinden deres kærlighed. Bryllup er en tradition fra gamle dage som stadig lever den dag i dag, det er et symbol for at vise en anden person sin kærlighed, fordybelse og forståelse. Man bliver viet i en kirke og starter et nyt liv sammen med en person. Brug gerne vores bryllupscitater til bryllupstalen.

Veninde citater: En god veninde er er guld værd. At vide man har en person ved sin side der vil gå gennem ild og vand for en er mere end hvad ord kan beskrive. Denne underkategori er for alle dem der holder sammen, for alle dem der ser en anden person som en familiemedlem man selv har valgt og ikke er født ind i. Pas godt på hianden og jeres venskab vil vokse stærkere dag for dag.

Frække citater: Er du til lidt af de kække ord og hentydninger, så vil de frække citater være lige noget for dig. Frække citater kan berører forskellige emner, om det er bryllups, kærlighed eller familie. Frække citater indeholder også humor så der er lidt til smilebåndet.

Små citater: Med små citater betyder det at de ikke indeholder så mange ord som andre citater. Tag dog ikke fejl, små citater kan også have en stor betydning. Det kræver virkelig noget af et kunne at sige noget med så få ord som muligt. Her vil du kunne se hvordan man sige meget med få ord i de små citater.

Citater om arbejdsglæde: Arbejdsglæde betyder alt i en virksomhed der gerne ser sig selv vokse med tiden. Citater om arbejdsglæde kan bruges til motivation af medarbejderne, ledelsen og endda selve direktøren. En god arbejdsglæde på en arbejdsplads betyder alverden for resultat af slutresultat. Brug gerne citater om arbejdsglæde som motivation på din arbejdsplads.

Citater om samarbejde: Samarbejde har noget af det samme som arbejdsglæde. Her kommer vi dog mere ind på at når vi er flere om en opgave, vil vi kunne klare den hurtigere og bedre end en person nogen siden vil kunne gøre. En virksomheden der er i vækst ser sig nødvendig at ansætte flere for at håndtere flere og flere opgaver der kommer ind. Her er samarbejde utrolig vigtig dette gælder både medarbejderne, mellemleder og selv lederne. Der skal være en symbiotisk samarbejde gennem hele virksomheden proces. Læs citater om samarbejde og se hvad du kan gøre bedre på din arbejdsplads både for dig samt dine kollegaer.

Gode citater: Hele vores eksistens er som en citat. Ja der bliver opfundet nye ting og der sker hele tiden noget nyt. Ud over det så er enhvert menneskets liv en citat. En gentagelse fra året, måneden, uden, dagen før. Vi har alle flere ting vi gennemgår hver eneste dag. Hele vores liv er en kæmpe cirkel, vi gentager ting som vi har gjort året før og ting som andre mennesker før os har gjort. Gode citater er baseret på andres mennesker opfattelse af livet, kærligheden, venskab og meget mere. Disse citater er nogle af de mest brugte, og dem der giver dig mest værdi for pengene..

Citat plakat: Vi har 15 forskellige kategorier indenfor citater. Det ville derfor være smart hvis vi kunne levere plakater med citater. Desværre er det ikke mulighed da denne hjemmeside handler om underholdning og ikke plakater. Vi er derfor gået i samarbejde med en webshop som specialisere i netop dette. De tager gode citater fra danske film og laver dem om til plakater. Gå ind på Plakat Citat kategorien og læs mere. Der vil du også kunne se alle plakaterne.

Andre Sjove ting


Jokes: Måske er du mere til sjove jokes i forskellige gerne og afskygninger. På denne hjemmeside har jeg også en stor samling af forskellige jokes som du kan nyde med familien, vennerne eller din bedre halvdel. Jeg går meget op i at kunne levere underholdning i form af sjove jokes og gøre din hverdag sjovere.

Sjove billeder: Man siger at et billeder siger mere end 1000 ord og det kan der være noget om. Er du den type der er mere til det visuelle, så skal du selvfølgelig ikke snydes, da du også kan nyde sjove billeder. Her på hjemmesiden vil du kunne finde flere tusinder af sjove billeder i forskellige genre. Hver billede repræsentere livet og os som mennesker samt hvilke situationer vi kan komme ud for. Smut over på de sjove billeder og grin til du falder af stolen.

Digte: For alle dem der gerne vil nyde noget lidt anderledes end sjove ting. Så kan du finde mange forskellige kategorier af digte. Nyd de fantastiske og stærke digte og se hvor meget de kan give dig.

Gåder: Er du typen der godt kan lide underholdning ved at bruge hovedet og få en resolution ved at kunne løse en gåde, så har mulighed for at teste dig selv og din tanke gang her på siden. Jeg har alt fra lettet til utrolig svære gåder. Leder du efter gåder til skattejagt eller noget i samme stil, så er du velkommen til at bruge gåderne jeg har på siden.

Ordsprog: Ordsprog er et sammenspil af ord der giver dig sandhed, erfaring og viden på samme tid. De er gode at lære og tage til sig. Gå ind på hovedsiden af ordsprog og se hvilke kategorier du kan finde.

Scorereplikker: Vi har gode, vi har dårlige, vi har også til mænd og kvinder. Scorereplikker i masseivs, de skøre og de sjove, de dårlige og de gode. Gå ind på scorereplikker og se om du ikke kan finde en eller flere du kan bruge allerede i dag.

Julesange: Her har jeg en fantastisk samling af hele 53 forskellige julesange du kan nyde til jul samt andre tidspunkter af året. Personligt kan jeg finde på at synge julesange i juni måned.

En lille bøn fra mig til dig.

Om det er jokes, sjove billeder, citater eller gåder din interesse ligger i, så vil jeg gerne bede om din hjælp. Jeg er altid på udkig efter nye billeder, jokes, gåder og citater. Hvis det skulle være at du kender til en af disse og jeg endnu ikke har den på min side, så er du mere end velkommen til at sende den til mig ved brugen af kontaktformularen. Kun med din hjælp kan jeg få denne hjemmeside til at blive Danmarks sjoveste.

Mvh Alexander.