Fødselsdagskort til enhver fødselar

FødselsdagskortSelvom det er de færreste mennesker, der sender lige så mange breve, som man gjorde før i tiden, holder de fleste mennesker fortsat af at modtage et kort. Dette gør sig om noget gældende særligt på fødselsdage, hvor en flot indpakket gave altid akkompagneres på bedste vis af et vedlagt fødselsdagskort.

Der findes imidlertid mange forskellige former for kort, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvad der er bedst at foretage sigs som deltager på gæstelisten. Vigtigst af alt er dog, at du forsøger at tilpasse fødselsdagskortets indhold og format, alt efter hvilken fødselar du har at gøre med.

Selvom stort set alle som sagt holder af at modtage et kort, kan det immervæk variere en hel del fra individ til individ, hvad man ville foretrække at modtage på sin fødselsdag.

Nedenfor kan du se en liste af forslag og gode tips, så du kan komme i gang med at udvælge den perfekte løsning til at akkompagnere din næste gave – visse kort kan med fordel købes i en forretning, mens andre kan være helt og aldeles hjemmelavet.

Hvordan finder man på den rette tekst til et fødselsdagskort?

Èn af de sværeste ting ved at købe eller lave et fødselsdagskort er, hvordan man finder på den rette tekst. Overordnet set kan man naturligvis vælge mellem to forskellige metoder: du kan enten forsøge at formulere din egen tekst i et hjemmelavet kort eller købe et kort med den rette hilsen eller budskab i en fysisk forretning eller alternativt på internettet.

Hvis du giver dig i kast med at formulere din egen tekst, kan du med fordel starte med at tænke over, hvad din gavemodtager er for en type, og hvad din relation er til personen.

Er der tale om en kæreste, mand eller kone, så er det en glimrende lejlighed til at formulere en romantisk fødselsdagskorttekst? Hvis kortet er til et nært familiemedlem, fremstår det oplagt at sende en lignende kærlig og varm hilsen, dog uden de romantiske undertoner naturligvis.


I kontrast virker det mere hensigtsmæssigt at lave et mere casual kort, hvis det er til en ven eller kollega, som du ikke nødvendigvis har det mest følelsesmæssige forhold til.

Det samme gør sig gældende, når det kommer til at købe fødselsdagskort. I forretninger bliver de ofte opdelt efter genre, så det er ganske enkelt at gå til.

Her er 5 idéer til selve teksten du kan bruge som inspiration

 • Et stort tillykke med fødselsdagen!
  Håber du nyder det, og husker på at præcis denne dag er din.
  I dag er det tilladt at bede andre om alt det, de plejer at forvente af dig.
  Varme fødselsdags knus fra (Navn).
 • I dag er det (Navn) fødselsdag, hurra hurra hurra…
  Et kæmpe tillykke skal du have, fordi du er så skøn.
  Håber du nyder dagen og får en masse gode gaver.
  Mange fødselsdags hilsner fra (Navn).
 • Vil bare ønske dig
  en rigtig god og
  fornøjelig fødselsdag.
  mange knus her fra (Navn)
 • Alder skal ikke måles i år, men i oplevelser.
  Du har så mange oplevelser til gode, og jeg glæder mig til at dele dem med dig.
  Hjertelig tillykke med fødselsdagen.
  Mange fødselsdags hilsner fra (Navn).
 • Kære (Navn)
  Hjerteligt tillykke med de (alder)
  håber du får en rigtigt god dag som du fortjener, med mange gode gaver og masser af kage så du kan blive lidt tyk.
  Elsker dig!
  Knus (Navn)

Brug for mere hjælp?
Når man skal formulere en god og sandfærdig tekst til fødselaren kan man godt snyde en smule (Det er nemlig tilladt). Her menes der selvfølgelig om brugen af citater alle kan relatere til.

 • Du ved, du er ved at blive gammel, når lysene koster mere end kagen.
  Af Bob Hope
 • Lad os fejre anledningen med vin og søde ord.
  Af Plautus
 • Lad dem spise kage.
  Af Marie Antionette
 • Jo mere du værdsætter og fejrer dit liv, jo mere er der at fejre i livet.
  Af Oprah Winfrey
 • Og til slut er det ikke mængden af år i dit liv, der tæller. Det er mængden af liv i dine år.
  Af Abraham Lincoln
 • Hvor gammel ville du være, hvis ikke du kendte din alder?
  Af Satchel Paige
 • Vores fødselsdage er fjer på tidens brede vinger.
  Af Jean Paul
 • En gave består ikke af, hvad der gøres eller gives, men af giverens intention.
  Af Lucius Annaeus Seneca
 • Den største gave du kan give andre, er ubetinget kærlighed og accept.
  Af Brian Tracy
 • For mig er gammel alder altid 10 år ældre end min.
  Af John Burroughs
 • Som jeg ser det, bør du leve hver dag, som var det din fødselsdag.
  Af Paris Hilton
 • Nytår er enhver mands fødselsdag.
  Af Charles Lamb
 • Min far gav mig den største gave man kan give et menneske; han troede på mig.
  Af Jim Valvano
 • Hvert år på din fødselsdag, får du chancen får at starte på en frisk.
  Af Sammy Hagar
 • Gud gav os livets gave; det er op til os at give os selv gaven at leve vel.
  Af Voltaire

Er det overhovedet nødvendigt at skrive et fødselsdagskort?

Alle fortjener en gave og fødselsdagskortSvaret på dette spørgsmål afhænger i høj grad af, hvilken fødselar du har at gøre med. Mange mennesker ville trods alt ikke engang lægge mærke til det, hvis deres gaver ikke blev suppleret med et kort. Omvendt er der med sikkerhed en del af dine venner og familiemedlemmer, som i den grad sætter pris på gestussen.

Altså bør du med garanti tænke tingene igennem og overveje, hvem du har at gøre med. I værste fald kan det fremstå sjusket eller ubetænksomt, hvis du ikke har et fødselsdagskort med under armen til fødselsdagsfesten, og det ville selvfølgelig være en skam at udsende sådanne signaler.

Såfremt du ikke er meget for at skrive dine egne tanker og følelser ned på papir, kan du i stedet for anbefales at finde et kort, der allerede er skrevet i forvejen, hvor du blot skal tilføje dit navn.

Men såfremt du ønsker at være lidt ekstra kreativ, findes der ligeledes et væld af alternativer, og desuden kan det aldrig skade at give sig i kast med selv at formulere en fødselsdagshilsen.

Fødselsdagskort til udprint – nemt og kreativt

Der er som sagt mange måder, hvorpå du kan formulere, sammensætte eller købe et fødselsdagskort. Der findes imidlertid næppe nogen nemmere eller mere kreativ løsning end at lave dit eget i et word-dokument eller et billedredigeringsprogram på computeren og printe det ud.

Dette er en glimrende måde til at lave noget anderledes og unikt, som fødselaren utvivlsomt vil blive glad for at modtage. Sigt gerne efter at sende en sjov hilsen og find eventuelt et billede fra fotoarkivet frem eller hent et billede fra nettet til at gøre lidt mere ud af designet.

Uanset hvad går du aldrig galt i byen med et fødselsdagskort til udprint, og det er tilmed ganske gratis at give sig i kast med, bortset fra den smule blæk og papir det påkræver.

Fødselsdagskort online – digitale og unikke

Hvis du ikke har en printer eller blot foretrækker digitale platforme, kan du med fordel sende et fødselsdagskort online. Der findes nemlig masser af forskellige hjemmesider, der tilbyder smarte og unikke skabeloner, så du kan få sendt et e-fødselsdagskort af sted på ingen tid.

Den store fordel ved denne type hilsen er, at det er nemt at gå til, og det resulterer med sikkerhed i en overrasket fødselar. De fleste mennesker benytter sig trods alt fortsat af et købt eller udprintet kort, så et online fødselsdagsbrev er med sikkerhed en anderledes måde at modtage en hilsen på.

Igen handler det i høj grad om at vurdere, hvem det er, du skal give kortet til – nogle ældre mennesker vil ganske givet stå af, når det kommer til at modtage en smart og avanceret hilsen på deres e-mail, mens særligt de yngre generationer uden tvivl vil være med på moden.

Fødselsdagskort til Facebook

I denne digitale tidsalder er de fleste blevet mere og mere vant til at tilbringe tid på digitale platforme, såsom sociale medier – og i denne forbindelse tyer flere og flere til Facebook for at sende deres fødselsdagshilsner.

Du kan imidlertid skille dig ud fra mængden af lykønskninger ved at udarbejde et decideret fødselsdagskort til Facebook og enten sende det over privat besked eller lægge det op på fødselarens væg.

Nok engang er det vigtigt at tænke på, hvad du formoder, at vedkommende vil foretrække. Nogle mennesker kan bedst lide at modtage private fødselsdagshilsner, der helst ikke skal være for offentligt skue, mens andre er glade for at dele deres modtagne lykønskninger med deres omgangskreds.

Fødselsdagskort med musik – den perfekte løsning til den musikalske

Der kan ikke sås tvivl om, at et fødselsdagskort med musik er en genial idé. Ikke desto mindre er det langt fra at være så udbredt, at man ser det til hver eneste fødselsdagsfest. Altså er det fortsat en anderledes og mere unik måde, hvorpå du kan give fødselaren et smil på læben.

Et fødselsdagskort med musik kan naturligvis ikke laves i hånden, så derfor skal du ud og kigge på dine alternative muligheder i en forretning eller online. Der findes et utal af varianter i vidt forskellige genrer, så du kan uden tvivl finde en sang og et tema, der passer til den respektive gavemodtager.

Du kan særligt ramme plet med dit valg af kort, hvis du tænker over en sang, der har betydning for fødselaren og eventuelt for jeres relation til hinanden – såfremt du ikke kan komme i tanke om noget konkret, kan du altid spørge en anden deltager på gæstelisten om fødselarens yndlingssange og foretrukne genrer.

Sådan laver du et sjovt fødselsdagskort

Lige såvel som en fødselsdagshilsen med fordel kan være varm og kærlig, er der mange, der elsker at modtage sjove fødselsdagskort. Såfremt du kender til fødselarens humor, kan du således med fordel prøve på at finde på en sjov idé, som alle til festen vil trække på smilebåndet af at se og høre.

For eksempel kunne du formulere en sjov joke i et hjemmelavet kort eller købe én af de tonsvis af sjove, færdiglavede skabeloner, som du kan finde på markedet. Alternativt kan det ligeledes være sjovt at købe eksempelvis et lyserødt prinsessekort til en stor machomand eller finde på en tilsvarende pudsig idé.

Det kan endnu engang kun understreges, at dit valg bør tage udgangspunkt i din specifikke relation til gavemodtageren, samt din vurdering af vedkommendes humor. Visse mennesker har en tendens til at grine af stort set alt, hvorimod andre nemt kan føle sig trådt over tæerne.

Ved at tænke dine planer grundigt igennem skal du nok blive i stand til at finde på en sjov og unik idé.

Fødselsdagskort til mænd

Om end nogle kan have tendens til at associere fødselsdagskort med det kvindelig køn, er der ingen grund til at antage, at det ikke er relevant at købe eller lave et fødselsdagskort til mænd.

Såfremt du har at gøre med en mandlig fødselar, handler det bare om at finde en løsning, der giver mening og passer til vedkommendes væremåde. Omvendt kan du ligeledes bære dig ad med at finde på en idé, der minder om det førnævnte eksempel med lyserøde prinsessekort og store machomænd.

I sidste ende er det utvivlsomt de færreste, der decideret ville have noget imod at modtage et kort på deres fødselsdag, så gå hellere i tænkeboksen og kom på den rette idé i stedet for at fravælge den fine gestus.

Fødselsdagskort til børn

Én af de allermest populære kortgenrer til fødselarer henvender sig specifikt til børn og barnlige sjæle. Inden for denne kategori vil du finde en endeløs række af flotte og smarte fødselsdagskort til børn, som enhver dreng eller pige vil blive glade for.

Mindre børn har som bekendt en tendens til gerne at ville gå i gang med gaveoppakningen så hurtigt som overhovedet muligt, så sørg for at vælge et kort, som vil vække deres interesse og udsætte gaveoppakningen blot for en kort stund.

For eksempel kunne et kort med en sej superhelt eller et sødt dyr som motiv være en hensigtsmæssig løsning. Selvom børnene sandsynligvis mest af alt er interesseret i at åbne pakken, vil den rette type kort og motiv med sikkerhed falde i god jord.

Lav din helt egen personlig fødselsdagskort med denne video vejledning

I videoen vil du se hvordan du kan lave din helt egen speciel 3d popup fødselsdagskort uden for meget besvær. Selve skabelonen kan du finde som link lige undervideoen og så skal du bare følge videoen. Fantastisk resultat og det bedste ved det hele er at det er hurtigt og kræver ikke særlig meget.

Du skal bruger følgende:

 • Hvidt printerpapir hvor selve skabelonen skal printes på.
 • Baggrundspapir, helst i lidt tykkere kvalitet og en anden farve.
 • Hobbykniv
 • Tusser
 • Papirlim
 • Lineal
 • Blyant
 • saks

Se andre emner der omhandler fødselsdag

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close