Forside / Gåderne / Gåder for voksne

Gåder for voksne

Gåder for voksne er ikke nødvendigvis nogle hvor der bliver brugt vulgær ord, nej. Her menes der bare at børn ikke vil kunne følge med. Da både spørgsmålene samt svarene kan indeholde en anden klang end hvad børn er vandt til. Gåder for de voksne kræver også lige mere at løse, nogle af dem har stadig meget simple svar, mens andre kræver hovedregning samt mere til.
Gåder for voksne
En orientalsk prins, en stor skakelsker, ligger på sit dødsleje og bekymrer sig over sin store formue. Hvilken af sine tre sønner skal han efterlade den til?
Han beslutter at hans formue skal gå til den søn, som spiller nøjagtigt halvt så mange skakspil, som prinsen har dage tilbage at leve i.
Den ældste søn nægter, og siger, at han ikke ved hvor længe hans far vil leve.
Den næstældste søn nægter af samme årsag.
Den yngste søn accepterer. Hvordan respekterer han sin fars ønske?
Der var en have med et træ med fire æbler. Så kom præsten og hans datter og degnen og hans kone og tog ét hver. Der blev ét tilbage, hvordan kan det være?
To personer mødtes på en vej. God dag fader! siger den ene. Ja, jeg er nok din fader, men du er ikke min søn, svarede den anden. Hvordan forholdt det sig?
Da du kommer hjem bemærker du, at der flyder vand ud under døren. Efter du er kommet ind, kan du se, at nogen har glemt at slukke for vandhanen. Der er masser af vand på gulvet, telefonen virker ikke og der er ingen andre i nærheden.
Til din rådighed har du: en støvsuger, en haveslange (10 m), en tomt badekar, en spand, en klud og en kurv. Hvordan starter du med at få situationen under kontrol?
For hundrede år siden kom en alkymist med en lille flaske til kongen. Denne flaske indeholder en væske så farlig, at den øjeblikkeligt vil opløse alt den berører, sagde han. Hvordan vidste kongen, at han løj?
På bordet foran dig står der 6 glas på rad og række. De første tre er tomme og de sidste tre er fyldt med vand. Du må kun ændre ved/flytte ét glas. Hvordan kan du arrangere det således,
at der ikke er to tomme glas ved siden af hinanden og ej heller to fulde glas ved siden af hinanden?
Ved højlys dag kom en taxichauffør den forkerte vej gennem en ensrettet gade, der var to politibetjente tilstede, men de reagerede ikke. Hvorfor ikke?
Hvor mange dyr har jeg, hvis alle undtagen 3 er hunde, alle undtagen 3 er katte, alle undtagen 3 er grise og alle undtagen 3 er køer?

Flere gåder for voksne

To fanger sad indespærret i en dyb kældercelle - øverst oppe var et ulåst vindue, men uanset hvordan de bar sig ad kunne de ikke nå op til vinduet, så de kunne flygte.
Derfor besluttede de sig for at prøve at grave en tunnel, og flygte gennem denne - men gav hurtigt op, da de kunne se det ville tage for længe. Tiden gik, og pludselig gik det op for den ene af dem, hvordan de alligevel kunne flygte ud af cellen. men hvordan?
En mand ejer en ged, en ulv og et kålhoved. Han kommer til en flod, hvor der ingen bro er, men til gengæld en lille båd til at sejle over i. Båden kan kun rumme en af de tre ting han har med sig. Hvis han tager ulven først, vil geden æde kålen.
Hvis han tager kålen først, vil ulven æde geden. Hvordan løser han dilemmaet?
Jeg er en elsket person men kan også være en afgift, hvad er jeg?
En morder er dømt til døden. Har kan vælge mellem tre døre. Det første rum er fyldt med skudsalver,
det andet med snigmordere med ladede våben og det tredje er fyldt med løver som ikke har spist i 3 år. Hvilket rum er er sikrest for ham?
Der er 30 passagerer i bussen. 19 står af ved første stoppested, 6 ved det andet og 2 mere ved tredje stoppested. Hvor mange mennesker er der tilbage på bussen?
I et omrejsende tivoli, kom en dreng hen til en bod, hvor manden sagde: Hvis jeg kan skrive din nøjagtige vægt på dette stykke papir, så skal du give mig 50 kr., hvis ikke, så giver jeg dig 50 kr. Drengen så sig omkring, men kunne ikke se nogen vægt, så han indgik væddemålet, tænkende at uanset hvad manden skrev, ville han bare hævde, at han vejede mere eller mindre end det. Men resultatet blev, at han endte med at betale manden 50 kr. Hvordan vandt han væddemålet?

Kender du til andre gåder som kan gå som ”gåder for voksne”, send dem til mig så jeg kan sætte dem op på siden. Meningen med denne hjemmeside er at alle der måtte have lyst til det skal kunne nyde gåder i alle kategorier og emner.

Her på hjemmesiden kan du finde mange andre gåder ved at gå ind på: Gåder oversigt