Vandfald regler

Vandfald reglerVandfald er en af de mest udbredte kort drukspil i Danmark. Så snart man har lært reglerne er det både nemt, sjovt og man risikerer at blive godt fuld. Tilbage i mine unge dage, var vandfald det spil vi tyede til når nogle venner var samlet og man skulle blive fuld på en sjov måde. Der gik ikke særlig mange minutter før vi sad og skraldgrinede alle sammen. Hvis du sidder og klør dig over hovedet ved navnet vandfald, så er det ikke så mærkeligt. Spillet her har nemlig flere forskellige navne nemlig; Rundt om flasken, spring blæren samt gud, det mest udbredte er dog vandfald. Længere nede i artiklen kan du læse lidt om navnet og den betydning hvis du har interesse.

Kom godt i gang

Spillet her kræver ikke særlig meget af rekvisitter, det du skal bruge er:

 • 1 kortspil
 • 1 ølflaske som skal stå på bordet
 • Rigelig med alkohol til alle

Vandfald regler

Her skal du holde tungen lige i munden. De forskellige kort her har nemlig hver deres regler som man skal følge. Når du har spillet det et par gange vil du også sagtens kunne huske hvilke kort der gør hvad. Lad os komme i gang.

 • 2-5 Sorte kort: Drik selv antallet slurke kortet viser.
 • 2-5 Røde kort: Uddel antallet af slurke kortet viser.
 • 6’er: Pausekort – Dette kort kan du beholde indtil spillet er over eller du gør brug af det. Dette kort giver dig lov til at tage på toilettet eller tage en smøg. Mens spillet fortsætter for de andre.
 • 7’er: Temakort – Vælg en kategori så som ølmærker. Hvorefter det går på runde og alle deltagere skal nævne et ølmærke. Taberen er den der ikke kan flere eller gentager et mærke der allerede er blevet nævnt. Taberen skal drikke det antal slurke man har noget af runder i legen.
 • 8’er: Finger på næsen – Den sidste der rører sin næse med fingeren skal drikke.
 • 9’er: Regelkort – Her kan du bestemme et helt specifik regel. Så som at Thomas altid skal tage et tår når andre også gør det.
 • 10’er: Vandfald – Den der fik trukket kortet skal starte med at drikke, mens alle andre også begynder at drikke. Den næste i rækken må først stoppe med at drikke når den forrige stopper. Det kan derfor være ret brutalt for den sidste mand i rækken.
 • Knægt: Herreskål – Alle fyrer drikker.
 • Dame: Dameskål – Alle tøser drikker.
 • Konge: Sæt kortet i panden – Du er nu kogen og bestemmer over alle de andre, du kan fjerne og tilføje regler som du ønsker samt hvem og hvor meget de skal drikke. Når kortet falder af mister du også magten. Er du personen som trækker den sidste konge skal du bunde din øl!
 • Es: Snigeskytte – Vælg et offer peg med hånden som en pistol og tæl højt fra 1 og op til personen. Personen skal drikke de antal slurke som du er nået at tælle til.

Som du kan se er der en del regler man skal huske på, men det er også det der gør spillet sjovt, især når man begynder at blive lidt bedugget. Disse regler er de officielle, men der er altid plads til at ændre og tilpasse dem til ens spillestil.


Her kan du se en youtube video om vandfald regler udviklet af Tim Blichfedlt. Som tidligere nævnt findes der flere forskellige regler og du kan med god grund danne dine egne hvis det passer jer bedre.

Drukspillet vandfald kræver mindst 2 personer, men det vil også sige at man skal drikke en del mere. Jo flere man er desto mindre bliver der drukket. Så et godt antal kunne være mellem 5-8 personer.

Navnet Vandfald

Navnet vandfald giver en god indikation på at der vil blive drukket igennem. Nogle danner grupperinger og kører på en eller flere kun for at få dem plørefulde. Kortet nr. 10 hedder også navnet vandfald og det kan især være meget pinefuldt for den sidste i rækken, da han/hun først må stoppe med at drikke når alle andre også har gjort det.

Alt med måde

tuborg ølVandfald er et meget sjovt spil hvor både du og dine venner kan have det sjovt og lære hinanden bedre at kende. Jeg vil dog være påpasselig med at kører alt for hårdt på enkelte personer. Som man siger alt med måde, alle skal jo have det sjovt selv når spillet afsluttes. I mine unge dage havde vi flere episoder hvor en eller flere måtte ud og kaste op fordi der blev kørt alt for hårdt på dem. Vær venlige mod hinanden og pas på hinanden.

Det var alt herfra.

Det eneste jeg har tilbage er at ønske jer en god aften.

Se andre kategorier i diverse

Diverse kategorien er der hvor vi har artikler, og undeholdning der ikke rigtig passer ind under andre kategorier vi har på siden. Du er dog altid velkommen til at kigge forbi og efterlade ris og ros.

Lignende artikler

ommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close