Forside / Gåderne / Svære gåder

Svære gåder

Hvis du er til gåder men synes at de er for nemme, så er de svære gåder måske mere for dig. Jeg har prøvet at samle de gåder der har vist sig at volde problemer for de fleste. Sæt dig ned, læs dem godt igennem og se om du kan løse dem. Svaret kan du finde ved at trykke på gåden hvorved at svaret dukker op forneden.
Svære gåder

Her vil du finde gåder i flere forskellige kategorier. Matematiske, logiske og nogle af dem så ligeud til at du aldrig ville vil gætte dem.

Jeg ønsker dig held og lykke med de svære gåder.

En mand har samme rutine hver dag. Han bor på 12. etage, tager elevatoren til p-kælderen, kører på arbejde, arbejder, kører til p-klæderen igen, tager elevatoren op på 7. etage og tager trappen til hans lejlighed på 12. etage. Hvorfor tager han ikke elevatoren helt op til 12. etage? Han kan sagtens komme til etagerne indtil 7. etage, men ikke til alle etagerne over 7. etage. Han kan dog komme højere op med elevatoren hvis han kører med en anden person.
En nøgen mand findes død midt i en ørken. Det eneste han har på sig er en knækket tændstik. Hvad er der sket?
Du står på en ø med 3000 appelsiner. Du skal fragte så mange appelsiner som muligt fra den ene ø til en anden. Der er 1.000km i mellem de to øer.
Det koster 1 appelsin i vejskab hver gang du bevæger dig 1km mod ø nr. 2, imens at det er gratis at bevæge dig tilbage mod den første ø.
– Hvor mange appelsiner kan du maksimalt bringe med til ø nr. 2?
1961 er et specielt år, fordi årstallet kan vendes rundt 180 grader, og der vil stadigt stå 1961. Hvornår kommer der igen et årstal, som har denne egenskab?
Hvad giver 2+2*2=?
Hvor mange mursten skal der bruges til at gøre et hus færdigt?
Hvorfor går afrikanere med et gevær i junglen?
Hvad er det, man smider fra sig, når man har brug for det, og trækker tilbage, når man ikke længere har brug for det?

Flere svære gåder

Hvordan undgår man, at hanen galer for tidligt mandag morgen?
Hvorfor kan en mand, der bor i England, ikke blive begravet i Danmark?
Hvem lever af at have hænderne i lommerne?
“Du er min søn. Men jeg er ikke din far.” Hvem sagde det?
Kan du nævne 3 dage i træk? Du må ikke bruge ordene Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag eller søndag.
Hvis en læge giver dig 3 piller og fortæller dig at du skal tage en hver halve time. Hvor lang tid går der så før, du har indtaget den sidste pille?
Divider 100 med ½ og plus med 10. Hvad får du så?

Nogle af disse gåder er sværere end andre, jeg håber du havde lidt besvær med nogle af dem, for så er min mission fuldført. Hvis du kender til andre svære gåder, så skal du ikke holde dig tilbage for at kontakte med dem. Jeg vil med glæder sætte dem op på hjemmesiden så andre vil have glæde af dem.

Vend tilbage til Gåder og vælg den genre du gerne vil læse.