Svære gåder

Svære gåderHvis du er til gåder men synes at de er for nemme, så er de svære gåder måske mere for dig. Jeg har prøvet at samle de gåder der har vist sig at volde problemer for de fleste. Sæt dig ned, læs dem godt igennem og se om du kan løse dem. Svaret kan du finde ved at trykke på gåden hvorved at svaret dukker op forneden.

Her vil du finde gåder i flere forskellige kategorier. Matematiske, logiske og nogle af dem så ligeud til at du aldrig ville vil gætte dem.

Jeg ønsker dig held og lykke med de svære gåder.

 • En mand har samme rutine hver dag. Han bor på 12. etage, tager elevatoren til p-kælderen, kører på arbejde, arbejder, kører til p-klæderen igen, tager elevatoren op på 7. etage og tager trappen til hans lejlighed på 12. etage. Hvorfor tager han ikke elevatoren helt op til 12. etage? Han kan sagtens komme til etagerne indtil 7. etage, men ikke til alle etagerne over 7. etage. Han kan dog komme højere op med elevatoren hvis han kører med en anden person.
  Svar: Han er dværg og kan ikke nå knapperne.

 • En nøgen mand findes død midt i en ørken. Det eneste han har på sig er en knækket tændstik. Hvad er der sket?
  Svar: Han fløj i luftballon med nogle andre. Luftballonen tabte højde og efter at have smidt det meste over bord smed de alle tøjet. Da dette ikke virkede trak de tændstik om hvem der skulle hoppe af, så resten kunne komme væk fra ørkenen. Den døde mand tabte og måtte lade sit liv for de resterende i luftballonen.
 • Du står på en ø med 3000 appelsiner. Du skal fragte så mange appelsiner som muligt fra den ene ø til en anden. Der er 1.000km i mellem de to øer.
  Svar: Det koster 1 appelsin i vejskab hver gang du bevæger dig 1km mod ø nr. 2, imens at det er gratis at bevæge dig tilbage mod den første ø.
  – Hvor mange appelsiner kan du maksimalt bringe med til ø nr. 2?
  833 appelsiner
  Forklaring:
  Første skridt: Tag tre ture på 333km med 1.000 appelsiner. Så har du 2.001 appelsiner og 667km tilbage.
  Andet skridt: Så tager du to ture på 500km med 1.000 appelsiner. Så har du 1.000 appelsiner tilbage og 167km til ø nr. 2.
  Tredje skridt: Til sidst tager du 1.000 appelsiner de sidste 167km og så har du 833 appelsiner når du kommer til ø nr. 2.
 • 1961 er et specielt år, fordi årstallet kan vendes rundt 180 grader, og der vil stadigt stå 1961. Hvornår kommer der igen et årstal, som har denne egenskab?
  Svar: Det sker igen i 6009, ikke før.
 • Hvad giver 2+2*2=?
  Svar: Det giver selvfølgelig 6, da man altid ganger først.
 • Hvor mange mursten skal der bruges til at gøre et hus færdigt?
  Svar: 1.
 • Hvorfor går afrikanere med et gevær i junglen?
  Svar: For at skyde en genvej.
 • Hvad er det, man smider fra sig, når man har brug for det, og trækker tilbage, når man ikke længere har brug for det?
  Svar: Et anker.
 • Flere svære gåder

 • Hvordan undgår man, at hanen galer for tidligt mandag morgen?
  Svar: Man spiser den til middag søndag aften.
 • Hvorfor kan en mand, der bor i England, ikke blive begravet i Danmark?
  Svar: Man må ikke begrave en levende person.
 • Hvem lever af at have hænderne i lommerne?
  Svar: Lommetyve.
 • “Du er min søn. Men jeg er ikke din far.” Hvem sagde det?
  Svar: Din mor.
 • Kan du nævne 3 dage i træk? Du må ikke bruge ordene Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag, lørdag eller søndag.
  Svar: I går, i dag og i morgen.
 • Hvis en læge giver dig 3 piller og fortæller dig at du skal tage en hver halve time. Hvor lang tid går der så før, du har indtaget den sidste pille?
  Svar: Svaret er en time. Du indtager den første pille nu. Du indtager den næste pille om en halv time. Du indtager den tredje pille om en time.
 • Divider 100 med ½ og plus med 10. Hvad får du så?
  Svar: Det er 210. Fordi 100 divideret med ½ er 200.

Nogle af disse gåder er sværere end andre, jeg håber du havde lidt besvær med nogle af dem, for så er min mission fuldført. Hvis du kender til andre svære gåder, så skal du ikke holde dig tilbage for at kontakte med dem. Jeg vil med glæder sætte dem op på hjemmesiden så andre vil have glæde af dem.

Vend tilbage til Gåder og vælg den genre du gerne vil læse.

Lignende artikler

Close