Sådan får du gang i din standup-karriere

Drømmer du om at blive standupkomiker, ved du måske ikke helt, hvordan du skal komme i gang. Det er en god ide, at du tager et kursus, og at du sørger for at komme ud så mange steder som muligt. Skal du bruge dyrt udstyr, eller har du ikke råd til kurset, kan du overveje et lån.

Er du sådan en, som alle andre generelt synes, er virkelig sjov? Hvor du kan få alle til at grine, lige meget hvor trætte eller sure de er? Så kan det være, at du har overvejet at blive standupkomiker. Det er et hårdt, men også virkelig sjovt og givende job, når du aften efter aften får folk til at grine.

Men hvordan kommer du så lige i gang med standup? Kan du bare ringe til Bremen Teater i København og høre, om de vil booke et show med dig? Det kan du selvfølgelig godt gøre, men det ville højst sandsynligt ende med at blive en joke i dit jubilæumsshow om 10 år.

I stedet er det en god ide, at du starter med at tage et kursus i standup. Det kan gøre dig lidt skarpere på, hvordan du skaber en god joke. Derefter handler det selvfølgelig bare om, at du kommer ud og optræder så meget som muligt. I starten er du nødt til at gøre det gratis, men senere kan du tage penge for det.

Overvej at låne penge for at komme i gang med standup

Det giver selvsagt ikke så mange penge i starten, når du gerne vil være standupkomiker. Samtidig kan der være en masse opstartsomkostninger forbundet med det. Det kan være lige fra, at du skal tage på kursus og købe forskellige former for udstyr, til, at du er nødt til at flytte til en anden by for at være tættere på standupmiljøet.

Når du ikke tjener så mange penge, kan du overveje, om du skal låne penge til at starte med. Med et lån kan du for eksempel nemmere få råd til dyrt udstyr, der måske er vigtigt for dit show. Et lån kan også gøre det muligt for dig at tage et virkelig godt standupkursus.

Når du tager et lån, skal du selvfølgelig altid se dig godt for. Lån penge et sted, hvor de har en rimelig ÅOP, så du er sikker på, at du kan betale dem tilbage igen. Ellers kan det blive en meget dyr start på din standupkarriere.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close