Have arbejde kan udføres på mange måder

Har du en have, som er tilgroet af ukrudt, hvor hækken er vokset sig stor og modbydelig, og dine fliser på terrassen eller i indkørslen er ramt af flisepest?  

Det kræver tid, tålmodighed og hårdt arbejde at holde en have pæn og nydelig, og der kan være en masse processer og gøremål, som man skal igennem for at få præcis den have, man ønsker. 

Det kan være, at du selv gerne vil foretage have arbejde ude i din have, men det kan også være en virkelig stor hjælpe at få en gartner til at holde styr på ukrudtet og holde bedene, så de står flot sæson efter sæson. 

De forskellige årstider er selvfølgelig afgørende for, hvor meget der kan og skal passes, og derfor er der bare mere arbejde nogle dele af året frem for resten. Desuden findes der diverse redskaber, der kan være behjælpelige, når du skal udføre arbejde i haven. 

Få hjælp til at skille dig af med ukrudtet

Vokser der voldsomme mængder af ukrudt i dine blomsterbede eller mellem dine fliser, kan det være frustrerende at ligge på jorden og fjerne det, da det som regel hele tiden vokser frem igen.

Det kan derfor være en god idé at gå til nogle mere permanente løsninger. Det er f.eks. muligt at anvende en ukrudtsbrænder, så det visner helt nede ved rødderne. Derudover har du sikkert set, at der findes en masse forskellige sprøjtemidler til at vende sig af med ukrudtet. 

Det anbefales dog ikke at tage disse skrappe midler i brug, da det vil forurene i jorden og dermed skabe flere problematikker end glæde og gavn. 

Har du blomsterbede rundt omkring i din have, kan du med fordel lægge filt ud rundt om dem, så der ikke vokser uønsket ukrudt op imellem. Herefter kan du lægge bark henover, og så passer beddet nogenlunde sig selv. Det vil lette dit arbejde, og du kan fokusere på andre dele af din have i stedet for. 

Valg af blomster kan mindske dit arbejde i haven

Hvis du i løbet af foråret kunne tænke dig en blomstrende og farverig have, men ikke ønsker at foretage det helt store arbejde for at holde dem pæne, bør du sætte dig ind i, hvilke blomster, der nemmere kan holdes end andre. 

Det kan eksempelvis være en fordel at vælge at så eller plante nogle blomster, der kan tåle både sol, skygge, tørke og regn. På denne måde er de ikke så sensitive overfor udsving i vejret og kan derfor bedre holde hele sæsonen ud. 

Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker at plante krydderurter. Det er meget forskelligt, hvad diverse krydderurter kan tåle vejrmæssigt. Tænk derfor over, hvordan du kan lette dit arbejde mest muligt i haven.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close