Leg som i de gode gamle dage

Kan du huske Playmobil fra din egen barndom? Hvis du er født i 1970’erne, eller i 1980’erne, så kan du med garanti huske de karakteristiske figurer, som du enten selv har leget med, eller du har måske endda selv haft børn der har leget med det.

Den gode nyhed er at det stadig findes derude, og at det også i dag forhandles i over 100 lande verden over, også stadig i Danmark, og det står stadig for genkendelighed, høj kvalitet, fantasi og kreativitet.

Mærket er tysk, og kom til verden i 1974, og har lige siden starten lavet nye legetemaer til børn og barnlige sjæle, hvor de fleste af os der har leget med det kender det karakteristiske Playmobil piratskib.

Men der er noget for alle børn, for der er både figurer og temaer der appellerer til et barn uanset køn, alder og interesser, ikke mindst fordi det kan kombineres på tværs af forskellige temaer, så du ikke behøver at holde dig til et univers.

Derfor er det sundt at lave rollespilslege

Det at lege med figurer er ikke bare hyggeligt og socialt, det gør at børnene lærer noget om sociale roller og de synspunkter der kan komme fra andre mennesker, og som ikke nødvendigvis ligner barnets eget.

Ud over det, så stimuleres fantasien, og der læres at tænke uden for det normale, hvilket kan styrke barnets abstrakte tankegang, og være til gavn i kreative fag i skolen, herudover sker der det at barnets ordforråd styrkes, i og med at der tit er dialog med i rollespilslege.

Playmobil er glimrende til den slags leg, fordi alle figurerne kan noget forskelligt, og dermed kan bidrage med deres egne talenter, eller du kan opfinde dine egne, det er det der er det fede, du bestemmer alting selv, men figurerne danner rammen om din leg.

Men mærket har også udviklet sig over tid, hvis dit barn er for lille til at lege med det traditionelle Playmobil, så har du mulighed for at købe Playmobil 1.2.3 serien, som selv små børn ned til 18 måneder kan være med til at lege med, i og med at der ikke er små dele med som barnet kan komme til at sluge undervejs, og det er nemt at samle og skille ad.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close