Hvad gør man med storskrald?

Mange kender til det at stå midt i en flytning eller måske bare en udskiftning af møbler og ikke vide, hvad man skal gøre af sit Storskrald. Nogle steder er områder beregnet til netop dette formål, men det er også muligt at ringe til firmaer, der kan komme og hente samt sortere det.

Genanvendelighed er formålet

Hvis man er ekstra opmærksom, når man bevæger sig rundt i gadebilledet, kan man næsten ikke undgå at se de mange arealer, der fyldes med gamle sofaer, kommoder og lamper. Det er smart, at der netop findes disse områder, så gaderne ikke kommer til at flyde med alt inventar fra hjemmet. Mange lejlighedskomplekser har dertil knyttet et område til henstilling af ting. Her bliver det hentet og sorteret for derefter at blive genanvendt.

Netop det sidst skrevne er formålet med konceptet – nemlig at genanvende de materialer, de forskellige genstande består af. Det er enormt væsentligt, at man genanvender så meget som muligt for ikke at opbruge unødvendige ressourcer og forurene med unødvendig CO2. Det kan virke ugennemtænkt og som den nemme løsning, bare at smide sin kommode hen i et hjørne. Men man skal have tiltro til, at denne måde at adskille sig med ejendele går til de bedre løsninger for miljøet. På den måde kommer materialerne nemlig til orde og havner ikke blot i en container fyldt med restaffald, der alligevel bare kommer til forbrænding og går op i røg.

Sortering eller donering

Når man smider ting ned til storskrald, skal man dog være opmærksom på, at det ikke er alt, der kan henstilles som en del af denne ordning. Fx skal man ikke stille tallerkener og køkkengrej til storskrald – disse små dele skal hellere finde vej frem til den nærmeste genbrug, hvor det får sin plads på hylderne som salgsvare. Dertil gælder også tekstiler og boligtekstiler.

Dette vil man ikke have en chance for at vide, hvis man ikke tjekker op på det inden, så for at opnå det helt rette sorteringssystem, er det vigtigt at undersøge sagen, inden man bare smider alt sit affald ud. En vigtig ting at have i mente, er forskellen på afhentning af storskrald og dét at donere sine brugte sager i genbrugsbutikker.

Værdi for din nabo

Man kan snakke om genanvendelighed på flere måder, når storskrald står som emne. En ting er firmaerne, der kommer og henter det og formår at udnytte de forskellige materialers potentiale, men noget andet er genanvendelighed nabo til nabo. Ofte fejler de aflagte ting ikke noget, og derfor kan det sagtens være, at en fra opgangen kan bruge det, som du ikke længere finder værdifuldt. Det kan være nyttigt at stikke hovedet forbi storskrald i ny og næ for at se, om der nu skulle være en kommode, der kunne passe godt i hjørnet fremfor at drøne ud og anskaffe sig nyt.

 

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close