Det er koldt i Danmark

Den 26. december 2016 tog familien og jeg til Thailand. Og nu er vi endeligt kommet tilbage, det blev til hele 6 smukke uger. Det er var en fantastisk rejse med masser af god mad, ”afslapning” og stress. Ja du læste rigtigt, stress. Som nogle af jer ved så har jeg 2 børn, Nova på 2 og Liam på 5. Når man nu tager på ferien med to børn så er der faktisk ikke så meget tid på afslapning, da man bruger ca. 50 procent af tiden på at rende rundt efter børnene. Så sætninger som disse hørte man tit:

  • ”Nej du må ikke kravle på de klipper”
  • ”Lad være med at løbe omkring poolen”
  • ”Kan du ikke sætte dig ned og slappe lidt af.”

Liam og NovaDet var dog stadig rart at komme lidt væk fra den normale og monotone hverdag i Danmark. Det var rart at få noget sol på kroppen, at kunne svømme i havet eller i poolen. Liam har været ude og rejse før, det var dog Novas første tur så lang og så længe væk. Børnene nød det i fulde drag og det kunne tydelig ses, det er i hvert fald ikke sidste gang vi rejser væk i så lang tid. Vi har allerede planlagt sommerferien så det glæder vi os til.

Masser af tid og alligevel ikke

Vi nåede ikke rigtig at kigge os omkring og så var den første uge strøget forbi os. Der stod vi samlet som familie kiggede over havet og tænkte hvad mon vi skulle lave de resterende 5 uger, vi har så meget tid. Anden sidste dag i Bangkok stod vi på samme måde, bare på altanen og tænke; ”Hvor i alverden blev tiden af.” Når man har det sjovt så flyver tiden afsted. Det var fantastiske uger og som når man altid vender tilbage fra ferie tænker man altid at man godt kunne bruge nogle uger mere.

Kulturchok

Maden var himmelsk og udsøgt, det man kan finde i Danmark kan på ingen måder måle sig hvad de laver i selveste landet, men det er hvad man kan forvente. Der hvor problemet var størst det var i sproget. Mange af thailænderne kan ikke snakke engelsk. Og så kan der opstå nogle sjove misforståelser. Og dem der kan finde ud af det, de har en sjov måde at sluge endelserne på, så man skal lige bruge lidt ekstra tid til at forstå hvad manden eller kvinden foran dig lige sagde. ”No Hap” som min 2 årig dater synes var sjovt og lærte udenad, siger de når de ikke har et eller andet. Lad os sige jeg ville gerne have en chokolade milkshake, jamen så kunne nemlig modtage en ”No Hap” og så skulle man vælge noget andet. Ud over det var der ingen problemer. Det er så utrolig billigt at bo i Thailand, vi kunne gå ud, spise os mætte i de retter vi ville have for små 180kr hvorimod man nærmest skal hoste det samme op for en ret hvis det overhovedet kunne gøre det. Her taler jeg om fine restauranter ikke en grill eller McD.

Hygiejne er et ikke eksisterende ord i Thailand. Vi besøgte en af Thailands mest berømte restaurant hvor de servere den bedste ret som jeg i dag ikke kan huske navnet på. Restauranten er så berømt at de har omtalt det i BBC, CNN og mange andre medier verden over. Jeg må også tage hatten af, for det var en udsøgt ret og den smagte fantastisk. Der var også fyldt booket da vi først ankom til stedet. Det skal lige sige at det var en udendørs restaurant, så alle siddepladserne var på gaden, køkkenet var også udenfor, dvs. at man kunne se alt hvad der blevet lavet. Og du kan tro at der var fart på. Det jeg blev overrasket var den alle de madrester de efterlod som faldt på gulvet. Det var ikke noget med at ryde op, for de gik ikke op i ryddelighed. Det var godt det kun var mig og svigerfaren der tog afsted, havde min hustru og svigermor været med så havde de aldrig sat deres fod indenfor.

Lad mig vise jer et billede af det nydelige køkken.
Vil-du-turde-at-spise-her

Hvad siger i, er det noget for jer, ville i turde at spise der? Havde det været i Danmark så har denne restaurant blevet lukket på stedet. Men det har de ingen bekymringer om i Thailand. Som skrevet, så fejlede maden intet, det smagte godt og vi havde fint dagen efter.

Hjemmerejsen

Det har været en herlig rejse og det er ikke sidste gang vi booker en så lang en rejse. Nu skal vores ældste begynde i skole, så der bliver i begrænset omfang hvor lange ferier vi kan tage, med mindre vi skal tage ham ud af skolen som vi ikke ønsker. Så en længere rejse bliver først når børnene går ud af skolen. Måske 3 måneders lang rejse gennem USA eller et andet land, hvem ved.

2017 og frem

Nu hvor jeg er tilbage, så skal jeg tilbage på arbejdet og i gang med hjemmesiderne igen. Planen er ikke helt lagt for 2017 men mon ikke der kommer flere vittigheder, andre citater, gåder, scorereplikker osv. Mit arbejde på den engelske hjemmeside Top-funny-jokes.com og The-quotes.com fortsætter også. Her vil i se større ændringer og tilføjelser.

Hav en fantastisk dag.
//Alexander Romanovich

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close