Vi elsker at lave jokes om særlige faggrupper

faggrupperNår vi laver jokes om faggrupper, så er der en masse forskellige gode grunde til det. Det kan være fedt at kunne lave jokes om faggrupper, og vi bruger faktisk de jokes ret ofte. Om det så er for at gøre grin med en faggruppe på en humoristisk måde, eller for at lave sjov med sine kollegaer inden for samme faggruppe, så er denne form for humor genial. Det er en meget generaliserende måde at lave sjov på, og derfor er det også en form for humor, hvor de fleste kan være med. Og hvem af os kender ikke en revisor eller advokat, der kunne bruge at få en god joke med på vejen?

Hvad bygger disse jokes på?

Når man vælger at lave sjov med en specifik faggruppe, så er det også nødvendigt at sætte sig en smule ind i, hvad denne faggruppe laver. Et godt eksempel kunne være, når man laver jokes med revisorer. Din joke bliver hurtigt ret dårlig, hvis du fra start af har misforstået, hvad en revisor laver. Det er lidt som at lave en ”alle børnene”-joke, men uden at formå at skabe rim. Det er der jo heller ingen, der synes er sjovt.

Sørg derfor for at have styr på det faglige, før du begynder at slynge dine geniale jokes ud. Det er så fedt at komme på en god joke selv. Så hvis du går med en masse gode jokes på hjernen, kan du jo prøve at dele dem. Du skal måske ikke joke med hvem som helst, så træd varsomt. Desværre er det ikke alle, der er lige modtagelige overfor den gode humor.

Hvis du nu hyrer en dygtig revisor til at stå for dine regnskaber eller andet godt, kan det blive lidt nemmere at lave sjov med den gruppe, da du så lærer deres fag og personlige karakter at kende.

Er de vigtigste fag også dem, der laves flest jokes om?

Vi har tilsyneladende en tendens til at lave sjov med vigtige faggrupper. Måske er det, fordi de mennesker er mere selvhøjtidelige? Der er ikke lavet nogen videnskabelige undersøgelser, så det kan være et svært spørgsmål at svare på. Men den gode, danske joke-kultur skal nok blive ved med at lave jokes om advokater, revisorer, landmænd, matematikere og meget andet godtfolk.

Når man løser vigtige og måske lidt svære opgaver, så er det bestemt også nødvendigt at lave lidt sjov med det hele – bare engang imellem. Om det så er mellem faggrupperne eller internt i den enkelte faggruppe, så er det kun sundt og godt at lave lidt spas fra tid til anden.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close