Sådan finder du den bedste loftslampe til dig

Hvis du leder efter nye loftlamper til din bolig, men føler, du ikke kommer nogen vegne, er du havnet det rette sted. I den her korte artikel får du en vejledning til, hvordan du finder den ideelle loftslampe til dit hjem, og hvordan du får den til at give det bedst mulige lys.

Mål og afstand

Det første, du skal gøre, inden du kigger på nye loftlamper, er at måle afstanden til diverse overflader, hvor du vil have den. En loftslampe over spisebordet må ikke hænge for langt nede, for så vil den genere, når du sidder og spiser med andre, men den må heller ikke være for højt oppe og give et klinisk lys. Det vigtige med loftlamper er, at de har den rigtige højde, og hænges korrekt op. Find ud af, hvad passer bedst til det rum, du skal have en ny loftslampe i, og mål efter for en sikkerheds skyld. Undersøg muligheder at justere din loftslampe, hvis du ikke er tilfreds med det endelige resultat.

Den rette pære

En god pære kan gøre hele forskellen på, om din loftslampe giver et behageligt lys, eller om den gør rummet ulideligt at være i. Hvis din lampe giver en kold og ubehagelig glød, er problemet højst sandsynligt i pæren. Sådan er det ved næsten alle tilfælde af dårligt lys, og derfor bør din første tilgang være at udskifte pæren. Hvis du har gjort det, og du stadig får et dårligt lys, kan det være lampen, der er problemet. Loftlamper skal give et godt lys, så du i princippet kun behøver at tænde dem eller den ene i lokalet. Den skal kunne oplyse et helt rum, men det betyder ikke, du skal tage dig til takke med et skarpt og ubehageligt skær.

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close