Kom krydderi på tilværelsen med citater

Dette indhold er sponsoreret 

Kender du følelsen af, at du hører et citat, der sætter sig fast på din nethinde, fordi det på en helt særlig måde opfanger livet i en genkendelig følelse, eller måske bare fordi, det får dig til at trække på smilebåndet over noget humoristisk eller paradoksalt? Det er noget af det, citater kan; indfange små og store sandheder, som andre har formuleret, men som du selv er enig i eller kan nikke genkendende til. Der findes citater i alle afskygninger. Det kan være alt lige fra et citat af Astrid Lindgrens Pippi til citater af Dalai Lama og amerikanske præsidenter. Det kan være sjovt at samle på forskellige bemærkelsesværdig citater i hovedet, i en lommebog eller måske endda på huden. Herunder kan du læse, hvordan citater kan bidrage til at forme dit og andres liv. 

Gør dit yndlingscitat til din personlige livsfilosofi 

Mange mennesker har et yndlingscitat – måske har du også et? Når citater betyder mere end bare ord i en sætning, er det ganske enkelt fordi, citater på mange måder kan fungere som en rammesætning eller et pejlemærke igennem livet. Det er på den ene eller anden måde blevet til noget, vi identificerer os med eller morer os over. Mange har for eksempel et yndlingscitat, der indkapsler en bestemt filosofi, der kan være en form for mantra igennem tykt og tyndt. Hvis du har brug for et fast holdepunkt eller noget, der kan minde dig om, at det hele nok skal gå, kan det for eksempel være, at et citat kan være med til at støtte dig og minde dig om dine værdier her i livet. 

Citater gennem hele livet 

Der findes lige så mange – hvis ikke flere – nedskrevne citater, som der er mennesker her på jordkloden, og derfor er der citater til alle og enhver. Selvom citater er unikke, er deres indhold ofte universelt eller i det mindste genkendeligt blandt mange, og det gør ofte citater kendte, når mange kan identificere sig med dem. Man kan have citater til forskellige lejligheder og stadier i livet, fordi vi mennesker ændrer os og formes af livet i medvind og modvind. Kærlighed, venskab og død er blot et udvalg af de emner, de fleste må forholde sig til på et tidspunkt i deres liv. Derfor kan det være rart at lade andre sætte ord på et udvalg af de forskellige følelser, livet nogle gange byder. 

 

Lignende artikler

En kommentar

  1. Min far sagde: Man skal ikke slå børn ihjel fra små. . .Man ved aldrig, hvad de kan blive til.

    Han var sønderjyde med 5 børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close